AKTUELNO

Prijatelji i kolege uputile su poslednji pozdrav glumcu koji nas je prerano napustio.

Nebojša Glogovac u petak, 9. februara 2018. godine izgubio je bitku sa opakom bolešću. Nakon kratke i teške bolesti legendarni srpski glumac preminuo je u 49. godini, a njegove uloge i doprinos koji je dao našoj kulturi učiniće to da živi večno.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu upravo je počela komemoracija na kojoj će se, poslednji put, od Nebojše Glogovca oprostiti kolege i prijatelji sa kojima je sarađivao.

Foto: Pink.rs

Sala u Jugoslovenskom dramskom pozorištu bila je mala da bi primila sve koju su želeli da odaju počast legendarnom Glogovcu.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Svi koji nisu uspeli da uđu u salu u kojoj se održava komemoracija, upisuju se u knjigu žalosti i slušaju audio prenos govornika u sali.

Njegov talenat je bio satkan od istine, a ta njegova istina je bila njegova duboka glumacka tajna. Tajna iza koje se krio veliki covek. Koji je umeo da zivi, raduje se, razumeo svet i imao svoju istinu u tom svetu. Bio je jedan od najboljih glumaca ikada koji su stali na ovu scenu i pred filmskim kamerama. Zbogom Glogi, zbogom heroju istine, zbogom najtalentovaniji prijatelju - rekao je reditelj Srdan Golubović koji se Glogovcem sarađivao na filmu "Klopka" i "Krugovi".

Branislav Lečić, Olga Odanović, Ivan Zarić, Nikoia Rakočević, Ana Sofrenović, Nele Karajlić, Aleksandar Srećković Kubura, Voja Brajović, Vojin Ćetković, Ljiljana Blagojević, Ljubomir Bandović i Nenad Okanović samo su neki od kolega koji su se okupili u Jugoslovenskom dramskom pozorištu kako bi odali počast prerano preminulom kolegi.

Foto: Pink.rs

Kad se osvrnemo šta si sve ostavio iza sebe, šta si nam ostavio u amanet, pomisli čovek to je previše, neprocenjivo. Ali kad pomislimo koliko još večeri, zagrljaja, imamo pravo da kažem nije fer što nas lišavaš svojim odsustvom, prerano je druže moj. Pokazao si nam kako se može biti čuvar tradicije a opet gladan za modernim, drugačijim. Pokazao si nam kako biti svoj. Još svašta imamo da ti kažemo ali nas upozorava tvoja mera dobrog ukusa. Dobro se držim, druže moj ali ti bi rekao "Možeš ti to bolje, Nale". Putuj, vojvodo naš i sa anđelima budi. I znaš, Glogi, možda je svet još čaroban i lep ali pesma više neće biti ista - rekla je Nataša Ninković.

U toku komemoracije puštali inserti iz predstava i filmova, svi su bili u suzama, a na kraju se salom u kojoj je održana komemoracija, ali i celim JDP- om odjekivao gromoglasni aplauz koji nije prestajao.

Foto: Pink.rs

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. godine u Trebinju, a kada je imao sedam godina sa porodicom se preselio u Pančevo. Nakon završene srednje škole, upisao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Studirao je na klasi sa Natašom Ninković, Vojinom Ćetkovićem i Sergejem Trifunovićem.

Foto: Tanjug

Glogovac je bolovao od karcinoma pluća, a bitku za život izgubio je u petak ujutru na odeljenju pulmologije Kliničkog centra Srbije. Njegovim odlaskom bez oca je ostalo troje dece: Gavrilo (19) i Milan (17), koje je dobio s prvom suprugom Minom, i ćerka Sunčica, koja još nema ni godinu i po, a koju je dobio sa drugom suprugom, Milicom Šćepanović.

Autor: N. V./ J. V.

#Nebojša Glogovac

#Sahrana

#Smrt

'