AKTUELNO

U 4.06 časova jutros, Crnu Goru pogodio je zemljotres jačine 5,4 stepeni po Rihteru. Epicentar je bio 32 kilometra severozapadno od Nikšića, registrovan na dubini od 15 kilometara, a potres su osetili i stanovnici ove zemlje, ali i građani Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Javnost je postala uznemirena, s obzirom na to da je nakon ovog jakog potresa, usledio je niz novih. Na ovu temu oglasile su se i neke javne ličnosti koje žive ili pak, borave u Crnoj Gori u ovom momentu, između ostalog i voditelj TV Pink iz Crne Gore, Božo Dobriša, što možete pročitati u linku u nastavku ovog teksta:

Foto: Pink.rs, Tanjug, Pixabay.com

Ekipa portala Pink.rs stupila je u kontakt sa bivšim zadrugarom, Markom Markovićem, koji je iz Podgorice, te smo ga upitali da li je osetio ovo jako podrhtavanje tla, kao i kakva je situacija u njegovom rodnom gradu.

- Jeste, bio je baš jak zemljotres i ako je bio jutros rano, mnoge je probudio zemljotres pa i mene. Ja lično nisam paničar niti plašljiva osoba, al' znate kako , jako je neprijatna situacija, jer se u tom momentu osetiš nekako bespomoćno, tih par sekundi koliko traje, osećaj je kao da traje ne znam ni ja koliko i tad ono kažeš sebi: "Sve je Božijim rukama". U Podgorici koliko znam nema materijalne štete nigde, ali je narod uznemiren jako bio jutros - zaključio je Marko za Pink.rs.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Autor: N. Žugić