AKTUELNO

Pevač Dado Polumenta uvek je nasmejan, a kako retko priča o svom privatnom životu, malo ko zna da se iza toga krije velika tuga.

Ipak, Dado je jednom prilikom progovorio o najbolnijoj temi. Naime, on je otvorio dušu o svojoj bolesnoj sestri Dajani, kojoj je sa tri meseca data pogrešna injekcija zbog čega joj je paralizovano šezdeset posto mozga.

- Dajana je sestra moja koja je rođena kao i svaka druga beba, kao normalno dete. Sa tri meseca je imala unutrašnju temperaturu 42 kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju i paralizovali su joj šezdeset posto mozga. Od tog momenta su počeli godinama da otkazuju funkcije i mišići - počeo je Dado koji nije mogao da sakrije suze.

Foto: Instagram.com

- Zadnjih, pa eto da kažem, trideset godina je ona u kolicima. Ne postoje reči kojima bih mogao da opišem tu bol i patnju, ne moju koliko od mojih roditelja i kroz šta je ona prošla. Jako je teško stvarno pričati o ovim stvarima i nikada nisam imao priliku da pričam o tome - kroz jecaje je rekao Dado u jednoj emisiji.

- Ali, mogu reći samo da sam od nje mnogo naučio o životu o ljudima o toj čistoći, definitivno.

- Hvala dragom Bogu na takvim roditeljima, definitivno to kolika je težina sa druge strane je velika blagodat data od Boga da bi znali da cenimo zaista svaki korak, svaki gutljaj vode koji čovek može da uzme sam, da nisi zavistan ni od koga - rekao je iskreno Dado Polumenta.

Prisećajući se ranog detinjstva Dado je otkrio kakvu emociju u njemu bude roditelji.

- Mnogo su nam pomogli u životu generalno, kada to kažem mislim na nas, na njihovu decu, ali i na suprugu moju, moju decu. U životu imati takve ljude kao primer zaista je velika blagodat, kako moje tako i od supruge roditelje, to je opet eto kažem, verujem u dobro i uvek mi se dobro i vrati, tako i živim, tako sam i vaspitan. Kažem, to je jedan veliki hendikep za čitavu porodicu, kada je neko bolestan, onda su vam ograničena kretanja, ne možete da planirate kao sav normalan svet ni letovanja ni zimovanja jer ste usko vezani za neke određene lokacije, ali oni guraju i nose i svaka im čast. Moj otac ima 69, sada će 70 godina, on je kada ga vidite kao da ima 40. Neverovatno kakvu snagu i energiju nosi i on i moja majka. Majku ću uvek pamtiti po osmehu, a oca po toj nekoj jačini - iskreno je kroz suze ispričao Dado.

- Ta borba je meni fascinantna, kada znate da nekome ne možete da pomognete, kada znate da će tako da živi, jer Dajana je zavisna od njih bukvalno za svaki momenat svog života.

- Nema klinike i ordinacije gde ona nije bila, ali svi doktori ovog sveta su se divili mojim roditeljima kako je oni drže, kako je održavaju. Ona je fenomen medicine, definitivno - rekao je iskreno Dado, a na pitanje da li prepoznaje njene emocije kada je pored nje kaže:

- Naravno, to je nešto što sam kupio od nje. Ta iskrenost je kod nje kao kod bebe, kao kod malog deteta koje ne zna za nešto loše.

Autor: Pink.rs