AKTUELNO

O ovim detaljima nikad nije pričala!

Pevačica Branka Sovrlić bila je gošća emisije ''Premijera - Vikend specijal'', a sa njom je u Sarajevu u njenoj kafani razgovarao Nemanja Vujičić. Ona je tom prilikom govorila o počecima svoje karijere, otkrila kako je nastala pesma Tome Zdravovića ''Ej, Branka, Branka'', ali i o nekim njihovim zajedničkim momentima.

- Meni osamdesete nisu bile teške. Dala sam pesme, primetila me je Beogradska estrada, tada su predložili da snimim demo snimke, radila sam sa Mišom Markovićem. Preslušsali su demo snimke i odmah sam dobila zeleno svetlo za snimanje albuma. Prva ploča je bila srebrna, druga zlatna, treća već platinasta, tu je bila pesma ''Lido Lidija'' i ''A tebe nema'' i te pesme su ostale za sva vremena. Te dve pesme su moji najveći hitovi - rekla je Branka i otkrila kako je nastao veliki hit Tome Zdravkovića ''Ej, Branka, Branka'' kao i kakva je zapravo bila pokojna muzička legenda.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pesma ''Ej, Branka, Branka'' je slučajno nastala. Vozio me je Miša, ispričao mi je kako pravi pesme, mnogi misle da je Toma napisao tu pesmu, ali nije. Miša Marković je napisao, po mom imenu je nastala pesma, slučajno. Mnogi misle da je Toma napisao, ali nije. Toma je od te pesme napravio hit preko noći kasnije. Niko nije znao kome je posvećena ta pesma. Slučajno smo se na moru sreli... Mene je Beogradska estrada poslala na more, sa mom je bio Mile Kitić, a najbolja prijateljica mi je Marta Savić. Ja sam bila mlada, lepa i zgodna, nismo imali promašaje... Jedino su mi zamerili na plakatima. Nikako nije smelo seksi da bude... Samo glava, ni osmeh nije smeo da bude - rekla je pevačica i progovorila o poznanstvu sa Tomom Zdravkovićem.

Foto: TV Pink Printscreen

- Toma je bio divan, skroman, jako povučen. U jednoj ekipi je bio Sinan, Šaban, Halid, Vesna Zmijanac, Zorica i Kemiš. Toma je plakao u garderobi jednom, mnogo mu se sviđalo kako je Sinan pevao i kaže: ''Bože, ima li pravde, zašto ja ne pevam tako?''. Mnogo je bio osećajan, bio je veliki boem, ali na svoju štetu... Imao je tu bolest, nije smeo da pije i da jede ljuto... On je mogao da živi još. Nisam u kontatku s njegovom ženom baš u kontaktu, ali kad se sretnemo uvek se ispričamo, oni su više s mojim mužem sarađivali.

Autor: Pink.rs