AKTUELNO

Muzičar Goran Bregović prodao je vilu koju je 2014. godine kupio u Istanbulu, pišu domaći mediji.

On je vilu na Bosforu, u elitnom delu Istanbula, gde su nekretnine najskuplje, pazario još pre tačno deset godina, o čemu su tada pisali mediji. Nekretnine u ovom kvartu jednog od najlepših gradova Evrope koštaju oko milion i po evra, a Bregović je za svoju iskeširao dva miliona! Međutim, nije poznato za koliko ju je sada prodao. Imanje u vlasništvu porodice Bregović s jedne strane izlazi na moreuz koji razdvaja Evropu i Aziju, a s druge na šumu. U njemu je muzičar boravio tokom leta i kad je završavao poslove u Turskoj.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

- Pre izvesnog vremena je bilo govora da Brega ima kuću ovde u Istanbulu, ali moja saznanja su drugačija. U tom delu Bosfora nijedan naš čovek nema nekretninu, tako da je on svoju najverovatnije prodao. Detalje ne znam, ali znam ceo kvart. Ovde živim 30 godina i znao bih da je on i dalje vlasnik neke kuće. Nekoliko puta sam ga sreo s prijateljima u restoranima na evropskoj obali Bosfora, ali poslednjih godina ga nisam video ovde u Istanbulu - priča agent za nekretnine, poreklom iz Srbije, koji živi u Istanbulu i bavi se prodajom luksuznih vila i stanova.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Bregović ima kuće širom sveta - u Beogradu, Crnoj Gori, Parizu, Zagrebu i Sarajevu. On je prepoznatljiva ličnost u Turskoj, a popularnost mu je donela saradnja sa Emirom Kusturicom na filmovima "Dom za vešanje", "Arizona drim" i "Podzemlje". Pre neku godinu radio je muziku za ostvarenje "Mustafa", za koji je scenario napisao i režiju uradio turski novinar Kan Dundar.

Autor: pink.rs