AKTUELNO

Novak Đoković prodao je svoj penthaus u zgradi u luksuznom naselju na Novom Beogradu, saznaju domaći mediji.

Najbolji teniser sveta je još 2018. kupio poslednji sprat u takozvanoj pametnoj zgradi koji zauzima 250 kvadratnih metara. Stan je u to vreme plaćen 545.000 evra, a nedavno ga je prodao za milion evra. Stan se sastoji od tri spavaće sobe, velikog dnevnog boravka, tri kupatila i dva garderobera, trpezarije i kuhinje.

- Novak i njegova supruga Jelena u Beogradu imaju dovoljno nekretnina i smatrali su da je najbolje da stan u kom su često boravili prodaju. Prodaja teniserove nekretnine nije bila oglašavana na sajtovima, već je to išlo preko preporuke. Ljudi koji su bliski Đokovićima su je pazarili. O tome zna samo njihov najuži krug bliskih prijatelja - kaže naš sagovornik.

Foto: Tanjug AP/Andy Wong

Đoković je u ovom naselju bio omiljeni stanovnik. Kada bi se vratio s nekog puta, obično bi igrao tenis u kompleksu s najmlađim komšijama.

Najbolji srpski teniser do prošle godine je, prema pisanju medija, zaradio 171.000.000 dolara, i to samo od teniskih turnira. Ako se tome dodaju sponzorski ugovori, njegovi prihodi su nekoliko puta veći, pa se često može čuti da je Nole namirio nekoliko narednih pokolenja.

Foto: Instagram.com/jelenadjokovicndf

Mnogi se pitaju gde srpski as ulaže toliki novac, a to je uglavnom u nekretnine, restorane, fondaciju i privatni biznis, u koji je uključena cela familija. Đoković već godinama kupuje luksuzne stanove, apartmane, kuće i vile po celom svetu, a poslednja za koju se saznalo je u luksuznom naselju u blizini Kumbora u Crnoj Gori, gde je letos boravio s porodicom.

Pre nekoliko godina Novak je za skoro 10 miliona evra kupio dva penthausa u Njujorku. Ova dva velelepna stana je pazario u istoj zgradi u Velikoj jabuci. Kao i mnogi sportisti, Đoković ima dom u Monaku, mondenskoj destinaciji za odabrane. Novak i Jelena su kod Rume, na Pavlovačkom jezeru, sagradili velelepnu vilu. Luksuzna kuća se nalazi na imanju od nekoliko hektara, dok objekat ima oko 1.200 kvadratnih metara. Obuhvata nekoliko spavaćih soba, više kupatila, ogromnu trpezariju i kuhinju, kao i prostrani parking.

Foto: Instagram.com/jugoslavkaric

Ali to nije sve. Đoković je krajem 2020. kupio vilu u Marbelji, a španski mediji su preneli da je srpski teniser za ovu nekretninu izdvojio oko 10.000.000 evra. Još jedno imanje su pazarili pre dve godine. Plac se prostire na nekoliko hektara, a tu su prethodno živeli Elena i Jugoslav Karić.

Njih dvoje su kuću posle razvoda prodali Novaku i Jeleni za 2,9 miliona evra. Đokovići su u jednom trenutku poželeli da imaju i svoje gnezdo na Floridi. Pre nekoliko godina oni su kupili stan u Majami Biču, usred parka od 35 hektara. Ova nekretnina ima panoramski balkon s kog se pruža pogled na Atlantski okean, zaliv, park i grad.

Autor: pink.rs