AKTUELNO

Naš čuveni glumac Miloš Biković (36) izbačen je iz treće sezone popularne serije "Beli lotos" ("The White Lotus"), koja se emituje na "HBO" platformi, a sad je otkriveno ko će uskočiti u ovaj projekat umesto njega.

Julian Kostov (34), bugarski glumac, tumačiće ulogu gurua sklonog flertovanju, koja je prvobitno bila Bikovićeva.

Kako "Deadline" prenosi, Kostov je dobio ulogu u "Belom lotosu", a snimanje uskoro startuje u Aziji. Julian dolazi iz Varne, a igrao je u ostvarenjima poput "Shadow and Bone" i "The Toxic Avenger".

Biković se, podsetimo, našao na udaru Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, koje ga je nazvalo "Putinovim glumcem" i optužilo da "podržava genocid i krši međunarodno pravo". Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine prošle nedelje je pozvalo HBO da u predstojećoj sezoni svog hit šoua "Beli Lotos" izbaci srpskog glumca, koji je sada zamenjen u seriji.

Miloš Biković se pre tri dana na društvenim mrežama ovim povodom oglasio saopštenjem.

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo "White Lotus"-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - poručio je tad Miloš Biković.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Autor: Pink.rs