AKTUELNO

U malom mestu koje broji 390 stanovnika a koje se nalazi u Republici Srpskoj rođena je i živela je popularna pevačica Indira Radić. U selu Dragalovci se i danas nalazi njena rodna kuća, ali u njoj više niko ne živi.

Meštani sela Dragalovci u kojem je Indira Radić odrasla otkrivaju kakav je bio seoski život kojim je ona živela, ali i to da pevačica želi da proda rodnu kuću. Mišljenja meštana o pevačici su podeljena, ali svi znaju da je bila udata i u selu do njenog.

Indira je i sama isticala da je imala težak život a jedan meštanin sela Dragalovci kog je ekipa emisije "Metar moga sela" srela kaže da joj nije bilo lako, ali da je to seoski život.Meštani kažu da Indira već neko vreme pokušava da proda porodičnu kuću, a Indirina poznanica iz Dragalovca na to kaže:

- Previše bolnih uspomena. Tu je odrasla, tu je djetinstvo veže, veže je za sve.

U Indirinoj porodičnoj kući nakon smrti njenog oca više niko ne živi. Dok je otac bio živ neki meštani kažu da je dolazila, dok drugi tvrde da nije, ali svi kažu da od kada je on umro pevačica gotovo da ni ne svraća.

- Dok je otac bio živ, ona nije dolazila. Nije oca volela. Mamu je volela, otac je tu bio sam, sam je umro. On je bio čovek ekstra, nemam šta reći, ali šta je njoj… Eto mamu je sahranila u Brestovu, a gore oca u Osredak, i šta je sada to razdvajala - priča i pita se ova meštanka Dragalovca i dodaje:

- Pa znaš malo ona misli da je najbogatija, nije bogata u novcu, bogata je u duši. Ne možeš proći pored nekoga i ne reći ni dobar dan, ona ovde nikoga nije podnosila. Evo možeš koga hoćeš pitati, niko je ne podnosi, takva je osoba.

Foto: Instagram.com/indiraradicofficial

O tome kakva je bila i koliko se promenila kaže jedna meštanka:

- Meni je super kao osoba, kao pojava. Ono, nije nešto izdignuta. Što se kaže odrasla je ovde na selu, zna kako da se ponaša - kaže poznanica i dodaje:

- Mislim da su da bude takva kakva je imali uticaj i roditelji, a najviše okolina. Mnoge zvezde, pogotovo sada ovo novokompanovano, to se digne u nebesa, ne može se ni pričati sa njima, a kamoli nešto drugo. Ovako ona mi je realna osoba, jednostavna, narodna.

Dok je s jedne strane Indirina poznanica bila puna reči hvale za pevačicu, školski drug je po svemu sudeći malo razočaran time što je Indira izgubila kontakt sa njim.

- Ni sa kim ovde ona kontakt nema. Niko je nije video - kaže Indirin školski drug.

Ipak, u prodavnici koja se nalazi na ulazu u selu kažu da su jed redovno viđali dok je otac bio živ.

- Nije se promenila, kada je dolazila ovde u kuću, dok je bio otac živ, dođe, bila je okej. Ja joj oca poznajem, dolazio je kod nas, ja sam sa njim bila dobra. Mislim, stanovništvo se izmenilo, tu nisu njene komšije i narod s kojim je ona odrasla, došli su drugi, ali stvarno nema niko ništa loše da kaže, vole je svi.

Indira je u rodnom selu započela muzičku karijeru, a u selu do se i udala.

Foto: Instagram.com/indiraradicofficial

U centru Dragalovca se nalazi i diskoteka koja je nekada bila u vlasništvu Indirinog rođaka. Meštani sela i dan danas pamte gužvu koja se stvorila kada je u istoj pre više do 20 godina nastupala Indira.

- Bilo je fino, bilo je mnogo sveta. Ona je odavde, mislim da je vole. Tada je bilo puno u diskoteci. To je bilo nekih '90. godina.

U selu takođe znaju da je Indira bila zaljubljena u Radića iz susednog sela kao i da je to bila njena prva velika ljubav.

- Znam da je pevala kod njega kada je odlazio u JNA tadašnju. Sećam se, mislim da su bili u vezi tada, to je njen prvi čovek - kaže meštanin ovog malog sela.

Idndira je kao i mnogi napustila selo, a njena poznanica kaže:

- Bila je ovde, odrasla, udala se opet u Brestovo, dole isto, selo je, nije grad. Tako da prilagođavala se okolini kako je znala i umela, normalno.

- Znate kako je pre bilo, muškarac ne da ženi ništa preko sebe, ovo ono, ona se bar izborila za svoje dete, za svoju slobodu i to je okej - ističe poznanica.

Autor: Pink.rs