AKTUELNO

Glumica Mirka Vasiljević zbog četvoro dece koje ima sa Vujadinom Savićem često je zauzeta privatnim obaveza, ali ni poslovne obaveze nije zapostavila, te na mesečnom nivou nekoliko puta odigra predstavu na kojoj već dugo radi.

Ona je ovom prilikom progovorila o ulogama na "daskama koje život znače", ističući da voli da bude i na sceni i u publici.

Volim i da budem i na sceni i u publici, da se ismejem i isplačem. Predstavu “Pazi s kime spavaš“ počeli smo da radimo pre deset godina, tada sam bila trudna sa trećim detetom. Za deset godina smo uradili četiri predstave, mi smo autori i kreatori i kada to što si ti stvorio puni sale u Srbiji, i van nje, onda ti je srce puno. Posle toliko godina se osećamo kao članovi familije, pa nam je divno kad se sretnemo, možemo da pobegnemo od rutine, smejemo se, ogovaramo, jadamo, savetujemo i ćutimo. Kada su neka dalja putovanja možemo da se naspavamo i u kombiju - započela je Mirka, a kako bi kolege reagovale kada bi ponovo ostala trudna, kroz smeh je odgovorila:

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

- Mislim da bi ih glava zabolela, pitali bi se kako stomak da sakriju u trećem delu. Mada, eto, da li ste nam možda ideju da treći deo neko od nas bude trudan u predstavi.

Kada smo već kod trudnoće, pitali smo je da li je u planu peto dete.

Tačke i zarezi su nezgodne reći za takvu situaciju jer je to prvenstveno nešto što treba da želiš, hoćeš i da se dosta tu kockica, ne samo između dva partnera, poklopi. Tu uvek imam tri tačke zato što je trideset i tri godine i Vujadinu i meni, videćemo šta će biti u budućnosti. Za sada smo sa njih četvoro zahvalni Bogu što ih imamo, iako nam je potrebna ozbiljna organizacija. Već sad imamo neke koji su na početku puberteta pa prolazimo nove faze, treba i njima biti prisutan pa prosto i njih izgurati na pravi put. Za sada imamo njih troje veliko i jedno malo koje od početka do kraja zavisi od nas. Ovi stariji već sada beže od nas, tako da smo zadovoljni - kaže glumica i otkriva kome najteže pada period puberteta.

- Svakome na svoj način jer se bore sa nečim novim u svom telu, ali svi smo prošli kroz to. Dokle god oni prave neke nestašluke, gluposti i pozitivne stvari ja sam mirna. To smo pravili i brat i ja u odrastanju. Dosta sam starija od brata, pa sam mogla da vidim sa te vremenske distance kako to izgleda. Dokle god nam je poznato na dobrom smo putu s obzirom na to da ima dosta izazova i drugačije je vreme, kaže glumica i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

Trudim se da im budem prvenstveno prijatelj, da u meni vide sagovornika koji će biti tu uz njih u po dana, u po noći. Želim da budu otvoreni, a opet da se zna granica da sam ja roditelj, a oni dete. Nema potrebe za strogoćom samo da bi ona bila tu, ali kada preteraju sa manipulacijom znam da kažem “sad je dosta“.

Ona i Vujadin godinama žive zajedno, te se i osećaju kao da su braku iako to formalno nisu. Ipak, tajnu dugovečnosti zajedničkog života nije dokučila.

- Da to neko može u jednoj rečenici da kaže, svi bi se držali toga i verovatno bi sve bilo u današnjem svetu drugačije, ne bi bilo toliko razvoda. Ljubav je jako bitna, to mora da postoji ali na njoj mora i da se radi. To je dvostrana ulica, treba i sa jedne i druge strane da se radi, želi, stvara kompromis, da razgovarate i imate svoje vreme i ne odustajete tek tako lako - rekla je ona i otkrila da telefon partnera nikada nije proveravala.

On ima svoj, a ja svoj. Ako me nešto muči ja ću da pitam jer sam tako naučena i odrasla u porodici da nema ničeg ispod tepiha. Volim da je tepih ravan, da nema ni brda ni dolina. Nema razloga da sad čačkam jer samu sebe nerviram. Možda i šala koju ima sa drugom meni drugačije zvuči, pa se objašnjavaj i to je proces gde nema nikad kraja.

Foto: Pink.rs

Glumica je nedavno našla vremena i za novi biznis, pa sa drugaricom pravi voćne torte.

POKRENULA NOVI BIZNIS

- Kroz život sam sebi dokazala da ko hoće nađe način. Kreativna sam, neko sam ko zna da funkcioniše u velikim obavezama i haosu. Došla sam na ideju sa svojom prijateljicom da nešto drugačije napravimo, a opet bude svima poznato i napravili torte od voća- kaže Mirka, koju smo pitali da li će joj to biti hobi ili ozbiljan profit. Sve zavisi kako se bude razvijalo, mi ulažemo vreme, energiju, volju i voleli bismo da jednog dana zdravi brend u Beogradu i u našoj zemlji. Idemo stepenik po stepenik.

Na pitanje kako se Vujadin snalazi u kuhinji, Mirka hvali svoju jaču polovinu iako to što zna da spremi i nisu baš jela.

Snalazi se on u kuhinji, nije tamo često ali kada smo živeli u inostranstvu i bili mlađi bilo je perioda kada je eksperimentisao i kuvao. U Beogradu ima druge zanimacije umesto da bude u kuhinji, da izađe sa prijateljima i popije kafu. Spremao je raznorazne ručkove, ali nekako on obožava da sprema kokice. Nije neko jelo, ali odlična mu je mera. Imamo puno lepih uspomena kada napravi kokice, gde sada već na garnituri nema mesta pa mora da se uzme i stolica da neko dete sedne sa strane. Pogledamo nešto zajedno pa i zaspimo. To su neki trenuci koje niko ne može da ti uzme, a greju ti i srce i dušu.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

DECA CITIRAJU NJENE REČI IZ ULOGE JANJE U ZABAVNO HUMORISTIČKOJ SERIJI "LJUBAV NAVIKA I PANIKA"

Jedna od Mirkinih zapaženijih uloga jeste u seriji “Ljubav, navika, panika“ na koju je danas njena deca podsećaju iako nisu bila rođena u vreme snimanja.

- Ne sećam se svega što sam izgovorila, četiri godine smo snimali ali ovo sad što se vrti po mrežama pa mi deca kažu: “mama, videli smo šta si rekla“, “jaoj mama drugari su nam rekli“. Oni su sad aktivniji na tome nego ja, pa me podsete nekih rečenica koje su kultne sada. Dosta ljudi mi sada kaže: “Zlatibor, glupačo, mora da je hladno“, kaže Mirka o ulozi Janje, a onda otkrila hoće li biti vremena za odlazak u toplije krajeve.

- Neće, Vujadinu je počela sezona a troje dece je u školi, tako da mi živimo od raspusta do raspusta.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: N. Ž.