AKTUELNO

Pevaču Đorđu Davidu su pustili da izađe iz Severne Makedonije nakon saobraćajne nesreće u kojoj je naleteo na ženu, koja je šetala auto-putem, i usmrtio je.

Naime, Đorđe David je doputovao u Beograd i za sutra je najavio konferenciju za mediju gde će otkriti sve detalje vezano za saobraćajnu nesreću koja mu se dogodila.

Prema poslednjim informacijama, prvo je došlo do sudara dva automobila, "folksvagena polo" kumanovskih registracija i "folksvagena golf" skopskih registarskih oznaka. Kako se ističe u saopštenju, do tog sudara je došlo kada je vozač jednog od automobila ušao na auto-put u kontra-smeru.

Foto: PINK.RS/UNIVERZUM HD MEDIA/N.M./Pink.rs/Z. Veljković

"Nakon tog prvobitnog sudara, putnica iz vozila kumanovskih registracija je izašla iz automobila i u tom trenutku na nju je naleteo automobil 'Opel insignia' srpskih registarskih oznaka. Žena je od udarca zadobila teške povrede od kojih je preminula", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako se dodaje, izdat je nalog za obdukciju stradale žene, ali i za ispitivanje uzoraka krvi i urina ostalih učesnika koji su trenutno hospitalizovani sa lakšim povredama.

"Prikupljeni su tragovi i materijalni dokazi koji će biti predmet veštačenja kako bi se precizno utvrdili uzroci saobraćajne nezgode", dodaje se u saopštenju, a prenosi "Telegraf".

USTANOVLJENO DA NIJE BIO PIJAN

Đorđu Davidu je urađen i alko test i ustanovljeno je da nije bio pijan.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

- Bio sam sam u kolima. Vadili su mi urin, krv da vide da li imam neke supstance, alkohol. Naravno, nisam imao, to su ustanovili odmah. Nakon toga su me odveli kod javnog tužioca, koji je istakao da u ovom slučaju nemam nikakvu krivicu. Krivac je navodno devojka koja je vozila i koja je navodno u autu bila sa majkom koja je i nastradala- rekao je Đorđe i dodao da za sad ostaje u Makedoniji kako bi ispoštovao proceduru u ovakvim slučajevima.

- Moram da budem ovde. Očekuje me još jedna izjava i kako mi je rečeno iz tužilaštva, neću biti u pritvoru jer ne snosim krivicu– istakao je Đorđe i dodao da još uvek ne može da dođe k sebi.

Autor: N. Ž.