AKTUELNO

Starleta Tamara Đurić se oglasila na Instagramu nakon što je obelodanjeno da je pevačici Selmi Bajrami zabranjen ulazak u Srbiju.

Ona je uz vest o Selmi stavila gif crtane junakinje Pokahontas, koja maše rukom, što se može protumači kao "Srećan put".

Podsetimo, folkerka je danas zadržana na aerodromu kada je pokušala da uđe u Srbiju, nakon čega je ukrcana u avion kojim je vraćena u Sarajevo. 5. novembra 2023. godine u javnosti je izašao snimak na kojem Selma pokazuje dvoglavog orla, pevajući albansku pesmu "Valle Kosovare".

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

- Pošto vidim da je neki ovde mozgić pustio snimak sa mog nastupa u Sarajevu, gde pevam albansku pesmu, pokušavajući da na taj način ugrozi mene i moj odnos s publikom u Srbiji, imam potrebu da se oglasim. Kao što većina mojih pratioca/fanova zna da su moji koreni s Kosova, dakle moj deda je bio Albanac sa Kosova. Na pomenutom nastupu u Sarajevu, čovek iz publike mi je tu tražio tu pesmu, a ja ne vidim problem da tu pesmu i otpevam. Sutra kad dođem u Beograd, ako mi neko zatraži "Odakle si sele", npr. radu ću otpevati - napisala je pevačica tada na Instagramu, pa dodala:

Foto: Printscreen/Društvene mreže, Instagram.com/selmabajrami.star

- Muzika pobeđuje svako zlo. A ja sam uvek bila pevačica koja peva za sve narode! I za Bošnjake i za Srbe i za Albance. Za sve! Svako će protumačiti onako kako on to želi. A ja vam šaljem ljubav.

S druge strane, doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin izjavio je da je danas bosanskoj pevačici zabranjen ulazak u Srbiju po njegovom naređenju, jer je Bajrami pred kamerama "ponosno pokazivala simbole "Velike Albanije"".

-  Ne možete pokazivati simbole "Velike Albanije" i uzimati novac u Srbiji. Kome je "Velika Albanija" ponos, Srbija ne treba da bude tezga. Kao što sam rekao, dok sam služio Srbiji kao direktor BIA izdao sam jedan broj naredbi koje se odnose na sve one koji gaze dostojanstvo Srbije i našeg naroda. Ne znam koje naredbe su ostale na snazi ali najbolje da izdajnici i oni koji misle da se može nekažnjeno pljuvati po Srbiji to sami provere - izjavio je Vulin za Tanjug.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: pink.rs