AKTUELNO

Krajem leta održan je Game of Skate u Čačku, neposredno pre Otvorenog prvenstva Srbije u istom danu.

Miloš Pavlović, autor i voditelj emisije o ekstremnim sportovima i ekstremnoj kulturi „Ne znam di teram“ na RED TVu posetio je Čačak sa svojom ekipom ne bi li bili deo Game of skate-a, a zatim i Otvorenog prvenstva, a pored toga svojim primerom pokazao je kako je biti dobar komšija i kako voditi računa o kraju u kom živimo. I onda neka neko kaže da skejteri nemaju svest o opštoj dobrobiti.

Foto: Promo

Grad Čačak svoj prvi skejt park dobio je pre devet godina i od tog trenutka ljubitelji ove vrste ekstremnog sporta i zabave imali su svoj kutak za fantastične trikove, kvalitetnu vožnju, ali i za druženje i takmičenje. Krajem leta u Čačku održan je Game of Skate, neposredno pred Skejt tekmu – odnosno Otvoreno prvenstvo Srbije.

Foto: Promo

Foto: Promo

Paja i ekipa učestvovali su na jednom od najjačih događaja ovog tipa u Srbiji do sada, od kada je aktuelan skejtbording. Skejtbord klub Run Out organizovao je ovo takmučenje, a zainteresovani iz Beograda imali su organizovani prevoz, a u Čačku pored dobre vožnje, tu je bila i dobra muzika – a za najbolje izdvojenesu bile novčane nagrade. Posebno je interesantno da su u Čačak došli znalci skejtbordinga iz cele Srbije, ali i iz regiona i zemalja u okolini regiona. Tridesetak takmičara se prijavilo na Skejt tekmu i grad Čačak je mogao da se pohvali da je u tom trenutku i te kako mogao po kvalitetu vožnje i trikova da stane na crtu gradovima u svetu gde skejtbording cveta.

Foto: Promo

Kako nije teško biti fin i misliti na svoju okolinu, Paja je pokazao kroz nesebično sređivanje prostora oko njegove zgrade. Ideja je da se vrati kolektivna svest i da svako da svoj doprinos u kraju u kom živi.

Foto: Promo

Malo sjajne zabave, malo poučne priče čekaće vas u dvadeset drugoj epizodi emisije „Ne znam di teram“na RED TVu. Za slučaj da večeras u 19 časova propustite, u subotu u 13 časova možete pogledati nove avanture Paje i kompanije.

Autor: S.P.