AKTUELNO

Alen ističe I da ne postoji više ništa na karijernom planu što bi želeo da ostvari.

Bivši član “Bijelog dugmeta”, pevač Alen Islamović, ima uspešnu solo karijeru već dugi niz godina, a sada se za naš list prisetio kako je uopšte spoznao svoj talenat za muziku.

- Kada sam završavao osmi razred, svi smo igrali fudbal, ko ne zna da igra fudbal, taj je bio glup muškarac. Primećivao sam da devojčice nikada ne stoje pored igrališta, pa mi je bilo čudno. Šetajući kroz park u centru grada, video sam dečake kako sviraju gitaru, a hrpa curica oko njih, stanem tu i posmatram – rekao je Alen i dodao:

- Došao sam do neke gitare, brat mi je pokazao dva akorda, dan i noć sam mlatio ta dva akorda da se pripremim za ekskurziju. Naučio sam dve pesme, a krv mi je išla iz prstiju koliko sam stiskao žice. Kada je došao dan ekskurzije, sve devojčice su uzviknule: “Vau, Alen nosi gitaru”. U autobusu su se samo te dve pesme čule, sve su bile oko mene i posle sam rekao sebi da treba odustanem od fudbala i da se držim muzike, tu ću se osećati bolje.

Alen je danas veoma uspešan u onome što radi i na ulici ga uvek prepoznaju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Uvek sam ljubazan kada neko priđe, zašto da ne stanem i slikam se, porazgovaram, ja sam takav tip, uvek sam otvoren za neki topli kontakt da svojim fanovima pružim šta oni žele – istakao je roker, te otkrio gde živi i kako provodi vreme kada nije na nastupima.

- Moja familija je u Zagrebu, tamo sam sa ćerkama i unucima, a u Bihać kada odlazim, onda sam u poljoprivredi. Uzgajam plantaže lešnika, dosta vremena provodim u prirodi. Plantaža je formirana 2016. godine, i za tri, četiri godine će pokazivati zavidan neki rod, očekujem jako dobar prihod – rekao je Alen i dodao:

- Svemu treba dati ljubav, nije lešnik neko vrzino kolo da ne možeš da se uhvatiš sa njim u koštac, treba se malo raspitati. Razgovarao sam sa agronomima koji su mi davali savete kako treba da postavim plantažu.

Pevač je jedno vreme bio na političkoj sceni u Bihaću.

- Ne bavim se više time, najviše sam bio u tome zbog teniskog kluba koji sam osnovao u Bihaću pre nekih 12 godina. Taj klub sada jako dobro radi, ima oko 180 članova, školu tenisa, turnire koje organizujemo u regionu. Klub sada živi jako dobro, odlično je organizovan, još uvek sam predsednik kluba. Turniri i škole su od aprila do oktobra, nemamo dvoranu nažalost, ali borićemo se u buduće vreme – rekao je i zaključio:

Foto: Instagram.com

- Kod nas i mame, tate, čak i dede igraju. Pet, šest godina mi je trebalo da radim na tome.

Nisam sa dna otišao na vrh

Alen ističe da ne postoji više ništa na karijernom planu što bi želeo da ostvari.

- Ostvario sam sve u životu, ne bih ništa menjao, bilo mi je jako lepo i zanimljivo. Išao sam stepenik po stepenik, nisam sa dna otišao na vrh. Bilo je mojih kolega koji su iz garaže otišli na vrh, ali nikada nisu dokazali taj kvalitet vokala ili instrumentaliste i brzo su pali. Smatram da sam srednje popularan, ovih 40 godina koliko radim. Složio sam sve i kada bih sutra, prekosutra prestao da se bavim muzikom, radio bih poslove koji bi mi donosili dobre prihode – istakao je pevač.

Sa ženom sam od njene 16. godine

Alen je kroz karijeru imao veliku podršku supruge Marijane, naročito na početku slave “Bijelog dugmeta”.

- Žena mi nije nikada zamerala, stvarno sam imao veliku podršku, u braku smo već dugo godina i nismo imali problema. Sa njom sam od njene 16. godine, znala je kakav mi je posao i kada su deca ostajala sa njom, znala je da je to bio njen zadatak. Kada sam bio na turnejama od po šest, sedam meseci sa „Bijelim dugmetom“, shvatala je i to, znala je da volim muziku. Kada sam slobodan onda sam bio stalno sa njima, putovali smo stalno, imao sam vremena i za njih – rekao je Alen.

Autor: Pink.rs