AKTUELNO

Umetnik Božo Vrećo emotivnom porukom i setom fotografija obavestio je sve da je u njegovoj porodici upriličeno slavlje.

Bosanskohercegovački pevač čestitao je mami Miloj 77. rođendan.

Moja najdraža majčica slavi 77. rođendan, skupa smo! Živela mi još na mnogaja ljeta Mila moja! Volim te i došao sam, prešao pola sveta i tu sam u tvom naručju - napisao je Vrećo uz fotografije sa mamom na kojima zajedno gase svećice.

Pevač je prošao kroz bolan period zbog teškog zdravstvenog stanja njegove majke Mile.

Oslonac i beskrajna snaga, hrabrost, ljubav i brižnost. Uloge su se zamenile i na neki način kao da sam se brinuo o svom detetu. Tako sam mogao i uvideti koliko je jaka veza između majke i deteta, koliko je neraskidiva i posebna. Nadjačava sve boli, strahove i sumnje. Bio sam tu, konstanta koja nije pokazivala strah, nemogućnost i pokolebljivost, bio sam jak poput stene i mogla je da se osloni na mene s poverenjem i sigurnošću. To je uloga svih nas prema roditeljima, prema našim majkama kojima dugujemo sve. One su zaslužne za naš prvi udah života i poimanje ljubavi, one nas uče kako da volimo - kazao je Vrećo svojevremeno.

Operacija Vrećove majke je uspešno prošla i Mila je danas daleko bolje, a njoj je posvetio i većinu svojih pesama.

Ona je muza koja je uvek bila na mojoj strani, moja potpora, neiscrpna inspiracija i ljubav koja ne poznaje granice. Sve je počelo pesmom "Lejlija", čekamo i nove sa sedmog albuma koji je u pripremi za proleće i već mu se veselim. Ona je u svemu i uvek će biti, lakoća nežnosti, detinja brižnost i iskrenost, stamenost žene koja može sve. Heroina, junakinja i moja srna, kako joj od milja znam reći - istakao je on tada.

Foto: Instagram.com/bozovreco

Božo Vrećo privlači pažnju svojom pesmom, nastupima, ali i ekscentričnom pojavom, a nikada nije krio da je uspeo da ostane ono što jeste baš zbog podrške porodice.

Dom mi je dao samopouzdanje da budem drugačiji, majka, moje dve sestre. Ja nisam samo dualna osoba, svi smo dualne osobe. Ne presdstavljam samo muškarca i ženu, već i dete. To je trojaka slika o biću. Bitno je pričati da mi nemamo roda, to je društvena norma koja nam se nameće. Takva kao nametnuta pravi razdor između svega. Želim da 'konačnica' bude ljudsko biće. Najsrećniji sam kada vidim u nekom upitniku, kada mogu da se izjasnim kao 'ostali'. Ne želim nijednog trenutka da nipodaštavam ženu u sebi, niti muškarca, niti to dete. Hoću da je apsolutna sloboda na seceni i van nje - priznao je on, pa poentirao:
Ne pravim kompromise, posle deset godina. Valjda sam se najeo svih negativnosti i nagledao svakakvih ljudi, naslušao svakakvih zala. Vreme je da podvučem liniju i kažem, to sam nadrastao - zaključio je svojevremeno Vrećo.

Autor: Pink.rs