AKTUELNO

Muzičar Dragan Stojković Bosanac danas praznuje Božić u krugu porodice, a za medije otkrio je na koji način to rade, te kojih se običaja pridržavaju.

- Kao i svaki naš pravoslavni praznik, zapalimo sveću, pomolimo se Bogu, a onda ide ono najvažnije, da se ne svađamo, priđemo trpezi. Svi zajedno doručkujemo i ručamo, lomimo pogaču, ko nađe dukat, on ga i vrati u kuću pod ubeđenjem da će zlato da mu se prostre pod nogama. Ma svi smo radosni i veseli- ispričao je Dragan koji priznaje da je supruga Dunja tog dana glavna u kući.

Foto: Instagram.com

- Ja sam domačin, sedim i streljam očima i ukućani su zadovoljni kada se nasmejem. Šalim se malo! Dođu nam prijatelji i nekako se taj dan osećamo svečanije nego drugim nedeljama- priznao je Boske.

Dragan je otkrio da nijedan praznik ne može da prođe bez ćerke, koja svake godine dođe na ručak. 

- Obavezno je da se bude na ručku, Džidža uvek dođe jer taj momenat okupljanja je najbitniji. Svakako je najvažnije pomoliti se Bogu, ja verujem u Boga, ali je ručak vezan za tu molitvu. Ja sam gledao masu ljudi koji slave praznik u kafani, ne shvatajući gde se nalaze i zašto to rade jer im je potrebno pored grešnih pobuda ka novcu koji su zaradili na težak način, bitno još da i to pokažu! Umesto u prijatnosti svog doma da provedu takve dane, pa nisam ja to izmislio- rekao je Boske a potom šokirao pojedinim detaljima.

Foto: Instagram.com

- Oni idu po kafanama, ja sam gledao smešnu situaciju, gledao sam čoveka, poznat je, ali ne bih sad imenovao, koji se peo uz roštilj, mislim ima nas raznih, ali ja sam ipak drugačiji i ponosan sam na to, kao i na moju porodicu- ispričao je Stojković.

Autor: pink.rs