AKTUELNO

U Vrnjačkoj Banji su toko proteklog vikenda snimali Tamara Krcunović, Đorđe Marković, Lidija Vukićević, Aleksandar Srećković Kubura i Branislav Lečić.

Kao što je najavljeno, ambiciozni projekat Radoša Bajića, vikend-serija "Šifra Despot" počeće sa emitovanjem 16. februara u 21 čas na TV Pink.

Ekipa od 20. septembra snima na više od 80 lokacija širom Srbije i regiona, a tokom ovog vikenda ugostila je novinarske ekipe u Vrnjačkoj Banji, gde su snimane nove epizode.

Foto: Srđan Stevanović

Osim su proverenih autora, saradnika, filmskih radnika i eksperata za proizvodnju, obradu i montažu serijskog TV programa iz kuće "Contast Studios", u Vrnjačkoj Banji su snimali Tamara Krcunović, Đorđe Marković, Lidija Vukićević, Aleksandar Srećković Kubura i Branislav Lečić.

Foto: Srđan Stevanović

Uz ekipu su bili i reditelj Dejan Zečević i autor i scenarista Radoš Bajić, koji se pred početak snimanja obratio novinarima koji su došli u Vrnjačku Banju.

Foto: Srđan Stevanović

Moram da priznam da mi je veliko zadovoljstvo što smo vas ugostili na snimanju serije, u Vrnjačkoj Banji, u mom kraju. Najveći deo našeg snimanja se do sada odvijao u Beogradu i široj okolini grada, a pošto se radi o savremenoj temi - glavni junak je kompjuterski programer - njegovi poslovi ga vode širom Srbije, ali i regiona - rekao je Radoš i dodao da će u prvoj sezoni ove serije biti 45 epizoda.
Tokom snimanja serije 'Šifra Despot' prošlo je oko 170 glumaca, a do kraja prve sezone, prerašće broj od 220 glumaca. Za sada je izvesno da će biti i druge sezone, ali u kom pravcu će se razvijati likovi, i dalje ne znamo - rekao je Radoš.

S obzirom na to da se Despot iz epizode u epizodu susreće sa novim situacijama i upoznaje nove ljude, tako se menjaju i lokacije snimanja.

To je niz složenih odnosa, posao Despota vodi od kokošinjca preko crkava do nevladinih organizacija. U osnovi je to komedija, ali sa jakom socijalnom notom. Sada je put Milenu, njegovu devojku, i njega doveo u Vrnjačku Banju, gde će se opet naći u neprilici. Naime, njih dvoje su došli kolima Mileninog strica, Jova Agbabe, koja im bivaju ukradena, a kako će rešiti ovaj problem, gledaoci će saznati kada serija počne sa emitovanjem - ispričao je Bajić i dodao da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa TV Pink.

Foto: Srđan Stevanović

Ekipa je imala celodnevna snimanja u hotelu "Merkur", koji ih je ugostio i ustupio svoje prostorije. Zanimljivo je da su meštani okupili i pomno pratili proces snimanja, i strpljivo čekali da se fotografišu sa junacima ove serije. U pauzama, glumci su se družili sa predstavnicima medija i sa njima podelili svoje utiske sa seta,

Zahvalna sam Radošu što mi je poverio ulogu u ovakvom projektu. Radoš je zaposlio višeo od 200 kolega ne obazirući se u kakvim je odnosima s njima lično. Glumci su sujetni, ali toga kod njega nema - rekla je Lidija, koja ima izuzetno zanimljivu ulogu u vikend-seriji "Šifra Despot", potpuno drugačiju od svega što je do sada radila.

Foto: Srđan Stevanović

Mi smo ekipu nakon vikenda koji smo proveli sa njima, ostavili u Vrnjačkoj Banji, gde su nastavili da snimaju, nakon čega će ih put odvesti na novu lokaciju i u novu avanturu sa kompjuterskim programerom Despotom Despotovićem, sa kojim će, bez sumnje, moći da se poistovete gledaoci.

Premijerno emitovanje vikend-serije "Šifra Despot" zakazano je za 16. februar u 21 čas na programima TV Pink širom regiona, a do tada sve novosti sa snimanja možete pratiti na Instagram stranici klikom OVDE ili na Facebook stranici klikom OVDE.

Autor: M. Đurović

#Branislav Lečić

#Lidija Vukićević

#Radoš Bajić

#Tamara Krcunović

#Televizija Pink

#Vrnjačka banja

#serija

#Đorđe Marković

#Šifra Despot

'