AKTUELNO

Pre tri godine izgubio je bitku za život.

Porodica i prijatelji Kemala Montena obeležili su juče trogodišnjicu njegove smrti u Aleji velikana na gradskom groblju Bare u Sarajevu.

Čuveni jugoslovenski kantautor, tekstopisac i šansonjer preminuo je na jučerašnji dan 2015. godine usled komplikacija nakon transplantacije bubrega.

Foto: Printscreen

Kemal je svojim pesmama značajno uticao na poslovni uspeh brojnih kolega, kao što su Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Zdravko Čolić, Neda Ukraden. Upravo je Ukradenova drhtavim glasom na godišnjicu smrti Montena ispričala po čemu pamti svog velikog prijatelja.

PROČITAJTE JOŠ: I ONA NJEMU NAŠLA ZAMENU: Misica obolela od raka ima novog izabranika! (FOTO)

Foto: TvPink Printscreen

- Kemal Monteno ili Kemo Kemica bio je veliki kantautor, sjajan kompozitor i pevač, ali pre svega raja, dragi kolega, sugrađanin uz koga sam rasla u Sarajevu, družila se, prijateljevala i profesionalno sarađivala. Niko na muzičkoj sceni se nije tako opušteno, ležerno i nepatetično nosio sa svojom slavom kao Kemo. Zezator, šaljivdžija, beskrajno muzikalan i drag čovek, čije pesme će večno živeti. Njegova pesma je jedna od najlepših u mojoj karijeri - „Ne budi me noćas“. Hvala mu i za tu, kao i za dva divna dueta koja smo zajedno otpevali - „Pao sneg po dunjama“ i „Ako smo vredni te ljubavi“. I ako nema Keme ni Arsena, nema poeta i divnih pesama koje su slavile ljubav, ostaće večne njihove pesme - rekla nam je Neda.

Pink.rs

#Kemal Monteno

#Neda Ukraden

'