AKTUELNO

Zlata Numanagić, čuvena glumica koja se proslavila ulogom Lole u "Srećnim ljudima" izborila se sa retkim zdravstvenim problemom.

- Sve je počelo sa malim kiselinama u stomaku. Kada bih nešto pojelo ljuto ili previše hrane. Mislila sam da je to zato što sam bila pušač. Stalno sam uzimala neke preparate za otklanjanje tog osećaja. Ako se mnogo jede ili ako je prezačinjena hrana, ako je ljuto, puno bibera. Gastroskopijom, koja je jako neprijatan pregled, ustanovila mi se kila nekoliko godina uoči operacije - ispričala je Zlata jednom prilikom.

Tokom vremena počeli su da se javljaju nove tegobe, koje su dodatno zabrinule čuvenu glumicu.

Foto: Printscreen YouTube

- Doktor mi je rekao da je kila jako stara i da je moguće da se dogodila tokom porođaja, usled napona. Nisam mogla odmah da se operišem i ja sam nastavila da uzimam sredstva koja mi olakšavaju varenje. Međutim, dođe trenutak kada ja osetim učestalo lupanje srca. Ja sam mislila da je aritmija ili štitna žlezda. Ja odem kod kardiologa, endokrinologa i ja ne znam o čemu se radi. I ja počinjem da spavam u polusedećem položaju, jer mi sve smeta. Nisam mogla ni da udahnem vazduh kako treba - kaže čuvena glumica.

Situacija se alarmantno pogoršala, posle nekog vremena.

- Ja se vratim kod svog hirurga, opet uradimo gastroskopiju i on mi kaže 'Zlato, kila je toliko narasla da je poterala želudac u jednjak. Zbog toga mi je bio taj osećaj sa srcem i nisam mogla da nađem položaj. Ove tegobe sam osećala nekoliko meseci, a konstatovano mi je da je želudac delimično otišao u jednjak. Otišla sam hitnu operaciju, ali sam dobila informacije da će možda morati da mi skidaju kožu kako bi mi se produžio jednjak... - kaže Zlata Numanagić.

Foto: Printscreen YouTube

Autor: pink.rs