AKTUELNO

Njihova odluka!

Na ispraćaju za kremaciju Žarka Lauševića nije služeno opelo, a kako saznajemo, ovaj verski obred nije održan na zahtev porodice glumca.

Protokol ispraćaja na kremaciju dozvoljava porodici da sama odluči da li će biti opela ili ne.

Poslednji ispraćaj Žarka Lauševića upriličen je danas na Novom groblju u Beogradu, a par stotina kolega, prijatelja i članova porodice došli su da upute poslednje zbogom legendarnom glumcu.

Foto: E-Stock, Tanjug, Pink.rs /Časlav Vukojičić, DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Supruga Anita, ćerke Asja i Jana i sin Dušan nijednog trenutka se nisu razdvajali i tešili su se u boli.

Danas je, pre ispraćaja, održana komemoracija Žarku Lauševiću u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, njegovom matičnom teatru.

Na komemoraciji su govorili: Tamara Vučković Manojlović, Vida Ognjenović, Vojislav Brajović, Irfan Mensur, Milutin Karadžić, Svetozar Cvetković, Milan Marić, Petar Božović.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Podsetimo, Žarko Laušević preminuo je 15. novembra usled teške bolesti u 63. godini.

Tužnu vest o smrti glumca je podelila glumčeva supruga Anita, u ime porodice.

"Obaveštavamo javnost da je danas 15.11.2023. godine u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena. U ime porodice Anita Laušević", pisalo je u saopštenju.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ispraćaj Žarka Lauševića na kremaciju biće obavljen danas na Novom groblju u Beogradu u 14 sati.

Rođen je 19. januara 1960. godine na Cetinju. Gimnaziju je pohađao u Podgorici i na jednom času književnosti je poželeo da se bavi glumom.

Glumac Žarko Laušević, veliku slavu stekao je 80-ih godina prošlog veka, nakon uloge Miloša Oblilića u kultnom filmu “Boj na Kosovu”.

Autor: Pink.rs