AKTUELNO

Nakon komemoracije povodom smrti glumca Žarka Lauševića koja je održana Jugoslovenskom dramskom pozorištu, mnogi glumci su stigli na Novo groblje, gde će se održati ispraćaj za kremaciju legendarnom glumcu Žarku Lauševiću.

Govore na komemoraciji posvećenoj Žarku Lauševiću držali su Tamara Vučković Manojlović, Vida Ognjenović, Vojislav Brajović, Irfan Mensur, Milutin Karadžić, Svetozar Cvetković, Milan Marić, Petar Božović.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Na Novom groblju u Beogradu nešto posle 13 sati počeli su da se okupljaju oni koji su došli da upute poslednje zbogom glumcu.

Foto: Pink.rs/M. Mitić

Na poslednji ispraćaj Lauševiću došli su Andrija Milošević, Milan Marić, Srdan Golubović, Olivera Vitorović, Radoš Bajić s porodicom, Enis Bešlagić, Viktor Savić, Marija Vicković, Miki Manojlović, Boda Ninković, Branko Babović, Vesna Trivalić, Isidora Minić, Ifran Mensur.

Glumci su za svog velikog prijatelja i kolegu nosili bele i crvene ruže, mnogi misle da je to simbolika za njegovu ulogu Petra u filmu "Oficir sa ružom" u kojem je u vek nosio dve ruže, jednu za Ljiljanu, drugu za Matildu.

Za tu ulogu, Laušević je dobio Zlatnu Arenu u Puli 1987. godine.

Autor: Pink.rs