AKTUELNO

Komemoracija povodom smrti glumca Žarka Lauševića održana je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.Podsećamo, jedan od najboljih domaćih glumaca preminuo je 15. novembra u Beogradu posle kratke i teške bolesti.Spadao je u najpoznatije i napriznatije jugoslovenske i srpske glumce druge polovine osamdesetih. Ispraćaj Žarka Lauševića na kremaciju biće obavljen danas na Novom groblju u Beogradu u 14 sati.

Brojne kolege su došle su da se oproste o čuvenog Lauša, a među prvima su se pojavili Milan Marić, Petar Božović, Caci Mihajlović, Olivera Viktorović, Rade Zelenović, Aleksandar Srećković Kubura, Irfan Mensur i Miodrag Krivokapić sa sinom, takođe glumcem, Bojanom Krivokapićem, a došao je i glumac Voja Brajović sa suprugom i glumicom Milicom Mihailović, Lauševićev kum Milutin Mima Kradžić. Pored njih došli su i Vuk Drašković i ministar spoljih poslova Ivica Dačić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, Tanjug/Dragan Kujundžić

Govore na komemoraciji posvećenoj Žarku Lauševiću držaće Tamara Vučković Manojlović, Vida Ognjenović, Vojislav Brajović, Irfan Mensur, Milutin Karadžić, Svetozar Cvetković, Milan Marić, Petar Božović.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Na kraju komemoracije, pušten je insert iz filma Stela. U tom filmu je čuveni Lauš, otpevao pesmu Arsena Dedića Tamo da putujem, a nakon inserta svi pristutni su ustali i velikim aplauzom, dok su jecaji odzvanjali salom, odali počast Žarku Lauševiću, glumcu koji je obeležio jednu epohu kako jugoslovenske, tako i srpske kinematografije.

Video: Pink.rs/M. Mitić

Autor: Pink.rs