AKTUELNO

Komemoracija povodom smrti glumca Žarka Lauševića održava se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Jedan od najboljih domaćih glumaca preminuo je 15. novembra u Beogradu posle kratke i teške bolesti. Od njega se opraštaju porodica, brojni prijatelji i kolege.

Među govornicima na komemoraciji u matičnom teatru Žarka Lauševića naša se i književnica i rediteljka Vida Ognjenović:

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Žarko je Žarko. Crvenim krugovima smo obeležavali dane njegovog dolaska. Otišao je zauvek, brže nego ikad. Nemamo snage da prihvatimo njegov dolazak. Nagovestio ga je njegov poklon publici pre desetak dana. Ne bi Žarko bio Žarko da nije naslutio odlazak. Ubedio je lekare da dođe i pokloni se publici. Opraštao se poslednjim snagama od publike. Stajao je u blagom naklonu u sjaju sopstvene dobrote, namučen, blag i setan, dok su ga zapljuskivale salve aplauza.

Video: Pink.rs

- Ne pitajte više za kim zvona zvone i ko je Žarko Laušević. Žarko je... Žarko je... Žarko. Što nije umeo da iskaže glumom, naslikao je, a šta nije umeo da naslika, napisao je u knjigama. Ostao si umetnik, osetljiv, na način starinski, a čist i nežan kao dete - rekla je Ognjenović.

Autor: