AKTUELNO

Komemoracija povodom smrti glumca Žarka Lauševića počela je u 11časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Podsećamo, jedan od najboljih domaćih glumaca preminuo je 15. novembra u Beogradu posle kratke i teške bolesti. Spadao je u najpoznatije i napriznatije jugoslovenske i srpske glumce druge polovine osamdesetih.

Brojne kolege su došle su da se oproste o čuvenog Lauša, a među prvima su se pojavili Milan Marić, Petar Božović, Caci Mihajlović, Olivera Viktorović, Rade Zelenović, Aleksandar Srećković Kubura, Irfan Mensur i Miodrag Krivokapić sa sinom, takođe glumcem, Bojanom Krivokapićem, a došao je i glumac Voja Brajović sa suprugom i glumicom Milicom Mihailović.

Foto: Pink.rs/M. Mitić, Tanjug/Dragan Kujundžić

Milutin Mima Karadžić, kolega i kum Žarka Lauševića, koji je i jedan od govornika na komemoraciji, stigao je u Jugoslovensko dramsko pozorište vidno utučen.

Video: Pink.rs/M. Mitić

Govore na komemoraciji posvećenoj Žarku Lauševiću držaće Tamara Vučković Manojlović, Vida Ognjenović, Vojislav Brajović, Irfan Mensur, Milutin Karadžić, Dragan Bjelogrlić, Svetozar Cvetković, Milan Marić, Petar Božović.

Foto: Pink.rs

Na komemoraciju je stigao i Vuk Drašković koji je napisao čuvani roman "Nož", a Laušević je glumio u filmu rađenom po romanu.

Foto: Pink.rs/M. Mikić

Danas se opraštamo od našeg prijatelja, od dramskog umetnika, Žarka Lauševća. Prvi put se pojavio na ovoj sceni 1981. godine. Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta postao je 1982. Ostavio je neizbrisiv trag. Za svoja filmska i pozorišta ostvarenja dobio je brojne nagrade. Žarko Laušević je bio jedinstven. Molim vas da minutom ćutanja odamo počast Žarku Lauševiću - rekla je Tamara Vučković Manojlović ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Video: Pink.rs/M. Mikić

Nakon njenog govora pušteni su inserti iz života Žarka Lauševića, a kolege i svi okupljeni su ustali da mu odaju počast.

Video: Pink.rs/M. Mitić

Detaljnije pogledajte u nastavku.

Autor: Pink.rs