AKTUELNO

Otkrio je jednom i koje uspomene čuva na oca!

Poznati glumac Žarko Laušević preminuo je danas posle kratke i teške bolesti. Kroz njegovu knjigu "Sve prođe, pa i doživotna", čitaoci su mogli da zaključe Žarkovu veliku vezanost za porodicu. Jednom prilikom otkrio je kakve uspomene čuva na svog oca.

- Bio je visokomoralna ličnost i tih čovek. Živeo je po zakone hrišćanske pravičnosti i nikad se nije ljutio na život. Trudio se da ne pokazuje emocije - rekao je između ostalog Laušević, a zatim je pričao i o svojoj majci:

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Majka je uvek bila presrećna kad smo svi na okupu, a poput oca zabrinuta kad god to nismo. I uvek je računala vreme koliko se nismo videli. Već je bila ozbiljno bolesna kad su je pripremali na susret sa mnom, 2013, posle mnogo godina. Nisu mogli, mislili su, računati na neku racionalnu reakciju od nje. Više usputno su je pitali: "Koliko ono ima da nijesi videla Žarka? Zove, bogami svaki dan. A, koliko ima da ga nijesi viđela??, upitaše glasnije. "Ima, bogami, dosta..." Malo je poćutala, da dodala: "Trinaest godina i četiri meseca." Naravno da su svi oko nje ostali šokirani jer su bili uvereni da tako suvislu informaciju nikad više od nje ne bi mogli dobiti, kad je usledio novi šok, pošto je dodala: "I dva dana". Računica je bila do u dan tačna.

Autor: Pink.rs