AKTUELNO

Šok priča!

U sklopu programa "Filmske priče", koji je započeo 10. jula, na dan rođenja Pavla Vuisića, niz poznatih ličnosti iz sveta filma dele svoj život s Novosađanima.Nakon Radoslava Zelenovića, Miodraga Krivokapića i Mione Marković, red je došao na glumca, scenaristu, producenta i reditelja Radoša Bajića. Njegova filmska priča biće ispričana sutra uveče (sreda) u 19 časova u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, na adresi Dunavska br. 1.

Jedna od njih vezana je za Dušana Kovačevića. Pre mnogo godina na njegovom venčanju svirao je glumac Radoš Bajić, a nastup se završio raspadom benda, što je Bajić ispričao u ispovesti za Kurir.

"Pošto nakon predavanja nismo imali gde da idemo, Ristovski, Bogdan Diklić, Slavoljub Fišeković i ja smo ostajali u slušaonici i satima uz moju harmoniku muzicirali i pevali. Ubrzo smo osnovali orkestar, koji smo nazvali po početnim slogovima naših imena i prezimena - Radilafi. Dakle, RA - Radoš, DI - Diklić, LA - Lazar i FI - Fišeković", ispričao je Bajić.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Dve godine su svirali pod svadbama, ali je kraj bio kao na filmu.

"Blistava karijera našeg studentskog orkestra završila se prilično neslavno. Mladoženja Dušan Kovačević, danas ugledni dramski pisac i akademik, angažovao nas je da mu sviramo na svadbi u čuvenom hotelu "Elektro-Vojvodina" na Iriškom vencu, na kojoj je bilo preko 500 zvanica.

Na svadbi koja je bila kruna karijere Radilafa nismo se proslavili. Jedno vreme smo se držali dobro dok se svatovi, veseli Sremci koji su više pili nego jeli, nisu raspomamili i uz pesmu počeli punim sifonima da gađaju i lome velike staklene zidove hotela. Sećam je da je mladoženja Duško Kovačević dotrčao do mene, koji sam bio kapelnik, i unezverenim glasom mi rekao: "Momci, kupite instrumente i pojačala, ako ne prestane muzika - ovi će da polupaju sve živo!", prisetio se glumac.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Autor: Pink.rs