AKTUELNO

To mi je najdraži praznik i moja slava, ovo drugo manje-više, meni je Nova godina svaki dan - kaže Zorica kroz osmeh za Pink.rs.

Pevačica Zorica Marković poznata je po britkom jeziku, ali i kao veliki domaćin! Kako u svom domu, tako i u svojoj kafani goste uvek dočeka kako dolikuje, a za Pink.rs otkriva kako izgledaju božićni praznici u njenom domu! Kako kaže, običaje je ponela iz svog sela i prenela na sinove.

- Pamtim kako su moji na selu slavili, zadržala sam te običaje i prenosim ih na svoje sinove, nadam se da će i oni dalje, na svoju decu. To mi je najdraži praznik i moja slava, ovo drugo manje-više, meni je Nova godina svaki dan - kaže kroz osmeh Zorica i dodaje:

Foto: E-stock

- Imam utisak da su svi zadržali makar malo tradicije kada je proslava Božića u pitanju, ja nosim običaje iz svog sela i to mi je najdraže. Svi slave prema svom nahođenju. Bitno je da se u srcu bude čist, da imate mir u duši, volite ljude, širite i mislite dobro... Makar ta dva dana, ako ne možemo tokom cele godine. Badnjak, ipak, ima veliko značenje i treba ga imati svaka kuća, kao i sveću, žito, tamnjan... Badnjak čuvamo tokom cele godine, pa ga zapalimo tek sledeće - rekla je pevačica i otkrila kako priprema česnicu.

- Moja česnica je fantastična! Majka me je naučila kako se pravi. Takođe, bitno je da se ujutru uzme drenjak sa badnjaka, da budemo zdravi kao dren, da zamiriše nešto u rerni. Meni novčić odavno nije zapao. Kad izlomimo česnicu, ako neko slučajno primeti paricu, odmah je stavi u svoj tanjir, pa se smejemo. Ali svejedno, to ostaje u kući. Radujem se tim sitnicama i taj miris tamnjana donosi mi neko čudno, prelepo osećanje.

Foto: E-stock

Zorica za čitaoce portala Pink.rs ima posebne želje.

- Mnogo je gadno, čudno vreme... Želim svima da imaju mir u duši, porodici, kao i zdravlje. Da vole sebe, pa i druge. Neka vrsta ljubavi i razumevanja da bude prisutna, da se otera bes. Zdravlje je najpreče, svi se pogubimo zbog tempa života, ali to je najbitnije... Zdravlje i porodica, to je baza. Ako je zdrava porodica, čovek zrači dobrotom i tako deluje i na druge.

Autor: Pink.rs

#Božić

#Zorica Marković

#pevačica

'