AKTUELNO

Srpski pevač Davor Oluić kažnjen je novčano u Hrvatskoj zbog snimka koji je objavio na Fejsbuku, a na kom se vidi kako u Srbiji, 2021. godine, pevao čuvenu pesmu Baje Malog Knindže "Jovan Dalmatinac".

- Nisu me kaznili zbog objava na društvenim mrežama, već zato što pevam u Hrvatskoj. Oni hoće da spreče da se Srbi u Hrvatskoj okupljaju, a Fejsbuk im je samo izgovor. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, po kome sam kažnjen, doneli su 7. maja ove godine, a ja sam platio kaznu od 1.000 evra zato što sam okačio snimak pesme "Jovan Dalmatinac" koju sam pevao 2021. u Novom Sadu. Tu pesmu sam, inače, pevao samo u Srbiji - kaže Davor Oluić i tvrdi da da je uz pretnju zatvorom kažnjen na granici, kada je izlazio iz Hrvatske.

Foto: Facebook.com

Prekršajnu prijavu podnela je kninska policija, a presudu je doneo Prekršajni sud u Šibeniku.

- Normalno je da sam platio kaznu, jer su mi pretili zatvorom - istakao je Oluić po dolasku u Srbiju.

- Jednostavno, naterali su me. Nisu mi dali da dođem do reči. Sve vreme su ponavljali da ne govorim istinu - objasnio je pevač i dodao da je bilo mnogo nelogičnosti u ovom slučaju.

Foto: Facebook.com

- Po mestu boravka pripadam Zadarskoj županiji, a "uhvatila" me je kninsko-šibenska policija. Nisu mi uručili nikakav poziv na kućnu adresu, nego su odlučili da me uhvate kad budem izlazio iz zemlje - objasnio je između ostalog Davor.

- Nikad pesmu "Jovan Dalmatinac", koja inače nije moja, nisam pevao u Dalmaciji - još jednom je ponovio Oluić i istakao je i da su navodno bile sporne i fotografije koje nema na svom Fejsbuk profilu.

Autor: pink.rs