AKTUELNO

Srpski pevač Rajko Lalić uhapšen je u Hrvatskoj sredinom avgusta jer je, navodno, kao izvođač krajiških pesama povredio čast njihove države. Nakon toga osudili su ga na 15 dana zatvora, međutim, hrvatski mediji naveli su da je Rajko oslobođen nakon nedelju dana od privođenja i time obmanuli javnost jer je pevač na slobodu izašao tek u ponedeljak.

Srpski pevač Rajko Lalić, član grupe "Srpska tromeđa", uhapšen je u Kninu i prekršajno je osuđen na 15 dana zatvora zbog toga što je pevao srpske rodoljubive pesme. Rajko koji je proveo 15 dana u zatvoru u Šibeniku, izašao je juče iako se verovalo da je pevač pušten još 24. avgusta što su prvi objavili hrvatski mediji. Oni su tada tvrdili da nije bilo osnova da pevača drže u pritvoru.

Foto: Printscreen

Kako su pisali tamošnji mediji, policija je, češljajući sadržaje društvenih mreža, uočila Lalićev repertoar koji su njegovi obožavaoci delili i komentarisali. Policija je kriminalističkom istragom utvrdila da je Rajko Lalić "kao član muzičke grupe izvodio pesme koje su nastale tokom 1995. godine i čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izložili ruglu, preziru i javnom omalovažavanju". Ipak tužilaštvo mu, nakon saslušanja, nije predložilo jednomesečni istražni zatvor, jer kažu da nije bilo zakonskog osnova za zatvor, pa je pušten da se brani sa slobode u daljem toku postupka.

Međutim, Lalića su ipak držali u pritvoru 15 dana nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Foto: Printscreen

Autor: pink.rs