AKTUELNO

Epohu devedesetih obeležile su mutne radnje likova koji su bili žestoki momci sa beogradskog asfalta. Klanovi, vođe, obračuni... Važili su za gospodare podzemlja.

Međutim, na poglede pevačica koje su devedesetih "žarile" i "palile", nisu ostajali ravnodušni. Nekoliko dama koje su bile rame uz rame sa ozloglašenim momcima, obeležile su pomenutu epohu.

Ovo su naše pevačice koje su uspele da ukrote i najžešće momke sa beogradskih afalta:

Goca Božinovska i Zoran Šijan

Goca je osvojila srce Zorana Šijana, žestokog momka iz Surčina. Nije joj trebalo mnogo da ga oduševi, posle samo jedne noći provedene zajedno, njihov odnos prerastao je u ljubav za ceo život.

Foto: Instagram.com/zoranasijan, Privatna arhiva

- Zoran je bio jaka ličnost, pravi muškarac kakvog bi svaka žena poželela. Imao je svoj stav i mišljenje. Nije zahtevao da mi to poštujemo, ali je ipak njegova bila poslednja. Naša deca su vaspitavana da je tata autoritet iako nikada nije na njih ni ton povisio, a kamoli da ih je udario. Zoran i ja smo se zabavljali dva dana. Jednu noć smo proveli zajedno, a sledeće me je zaprosio - pričala je Goca.

Ona je govorila da joj je Zoran pričao sve i da im je sto puta dolazila i policija kući, ali da se ona dobro snalazila u tim situacijama.

- Nisam tremaroš, a Zorana sam toliko volela da sam bila spremna na sve. Da mi je dao pištolj i rekao: "Sad, kad ovi uđu, ti pucaj" - bez razmišljanja bih to uradila. Zoran je često i svojim drugovima pričao o mojoj hrabrosti i snalažljivosti. Znao je da kaže: "Kad bih rešio da opljačkam banku u Švajcarskoj, nikoga od vas ne bih poveo, samo bi Goca išla sa mnom! - isticala je ona.

Posle te ljubavi, Goca je bila 16 godina u vezi sa Nebojšom Tubićem, zvanim Žabac. Spekulisalo da je Gocina veza sa Žapcem bila turbulentna, a pevačica je otkrila da li je istina da ju je Žabac maltretirao dok su bili u vezi.

Foto: Instagram.com/zoranasijan, Dragan Gajić

"Ja sam sa njim provela 16 godina. On nikada ton nije povisio na mene nije, čak sam ja znala da budem naporna i dosadna, da histerišem. On se samo okrene i ode", rekla je Goca.

Podsetimo, Žabac je jednom prilikom ispričao kako je GocU njegova devojka jednom napala i nasrnula fizički.

"Zlata i Goca su došle do vile mog prijatelja Džira Smatlika, gde sam ja bio smešten, i tu je nastao pravi pičvajz. Moja prijateljica Vesna umislila je da je sa mnom u vezi i poludela je kada je ugledala Gocu. Proradila je ljubomora i počela je da je provocira. Rekla joj je: "Zašto mi se ne javiš?", na šta joj je Goca odgovorila da se ona ne javlja nepoznatim ljudima. Međutim, ova je dodala da su pričale telefonom i da se odlično poznaju. Goca ju je ignorisala, pa je ova krenula da se sa njom i fizički obračunava. Ja sam sprečio haos. Moglo je svašta da se dogodi, ali to nisam dozvolio", kaže Žabac.

Goca i njena koleginica i prijateljica Zlata Petrović, bile su deo "ekipe" koja je harala Beogradom devedesetih.

Foto: Instagram.com/zoranasijan, Privatna arhiva

Između ostalog, bile su bliske i sa Giškom, a ova fotografija to najbolje i pokazuje.

Dara Bubamara

Među pevačicama koje su imale veze sa kriminalcima je i Dara Bubamara, bivša supruga Lazara Dugalića Lakija. Laki je svojevremeno bio uhapšen zbog umešanosti u poslove nemačke i austrijske auto-mafije. U prvi mah, Dara je sve demantovala i govorila da su sve priče izmišljotine.

Foto: TV Pink Printscreen,TikTok.com

Kasnije je priznala istinu kada je javni tužilac grada Bohuma potvrdio da se Laki nalazi u istražnom zatvoru. Veliko venčanje javnost nikada nije videla jer su, u vreme kada najavljivano, Dara i Laki već bili u braku, a spekulisalo se da su se venčali zbog papira jer je Laki imao nemačko državljanstvo, koje je Dari odgovaralo zbog ugovaranja nastupa.

Svetlana Ceca Ražnatović

Pod lupom javnosti bio bračni par Ražnatović. Svetlana Ražnatović tada je bila na vrhuncu karijere, a Željko Ražnatović Arkan imao je dosije u policiji. Najpopularniju srpsku zvezdu nikada nije uspela da pokoleba ni jedna priča o njenom pokojnom suprugu, jer je za nju on uvek bio heroj i patriota. Ovako je bilo na njihovom venčanju:

Foto: E-Stock/Đenka, Časlav Vukojičić

I Lepa Lukić je priznala da zbog korektnog odnosa sa Ljubom Zemuncem i Ćentom važila za laficu u srpskom podzemlju.

Autor: pink.rs