AKTUELNO

Dino Merlin dao je dugo očekivani odgovor vezano za pesmu "Beograd" čiji je on autor, a koju peva Svetlana Ceca Ražnatović.

Dino je otkrio da on nije trebao da snimi pomenutu pesmu, već da je ovaj veliki hit napisan za Cecu Veličković na molbu njenog tadašnjeg partnera Haruna Samardžića.

Napisali ste nezvaničnu himnu ovom gradu. Da li ste i dalje pri stavu da nećete pevati "Beograd" na svojim koncertima?

Foto: Promo/LUX STUDIO

- Sretna je okolnost da sam napisao dovoljno pjesama koje moja publika voli. Ali, kako vrijeme prolazi, a pjesama je sve više, sve mi je teže sastaviti set listu za koncert kako bih zadovoljio i sebe i njih. "Beograd" mi je draga pjesma, ali gotovo nikad ne izvodim pjesme koje sam napisao za druge. Međutim, nikad ne reci nikad. Dali ste mi dobru ideju, razmislit ću o tome.

Hoćete li nam otkriti posle posle 32 godine da li je istina da je trebalo vi da snimite "Beograd", pa ste se predomislili i pesmu dali Ceci Ražnatović?

Foto: Promo/Željko Vidinović

- Nažalost, ni to nije istina. Pjesma "Beograd" je napisana za Cecu Veličković u Švicarskoj, u St. Galenu, jedne noći početkom '91. godine, na molbu njenog tadašnjeg partnera Haruna Samardžića. Tada sam joj napisao tri pjesme, među kojima je i pjesma "Beograd".

Autor: Pink.rs