AKTUELNO

Oni su za čitaoce našeg portala sumirali utiske iz 2017. godine i otkrili želje za 2018. godinu.

Dvadesetšestogodišnja voditeljka i novinarka Dea Đurđević i njen dvadeset godina stariji kolega Mladen Mijatović već više od godinu dana su u emotivnoj vezi. Jedan su od najskladnijih parova na našoj javnoj sceni, a u prvom zajedničkom intervjuu koji su dali upravo za portal Pink.rs Dea i Mladen sumirali su utiske iz 2017. godine, otkrili svoje planove i želje za 2018. godinu i još mnogo toga.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Šta je vaš neki krajnji cilj, koji kada dostignete ćete reći sebi "E sad sam stvarno sve uradio/la"?

Dea: Ja svaki put mislim "E sad stvarno sam sve uradila" i onda mi uvek nešto novo padne na pamet. I milsim da je to dobro, mislim da ću biti nesrećna ako jednom kažem "E sad sam sve uradila i to je to". Mislim da čovek treba uvek da teži ka nečemu višem, boljem, drugačijem i da ću tako biti uvek srećna.

Mladen: Svaki dan neki novi izazov i jednostavno nikad nisam zadovoljan onim što sam postigao, uvek težim višem i boljem. Naravno da od toga nema odustajanja i to je jedna od životnih deviza, odnosno poslovnih, kojih se pridžavam. A jedna neostvarena želja za sada je da budem u svojstvu izveštača ili reportera na nosaču aviona koji je u tom trenutku negde na nekom okeanu i u funkciji, odnosno dejstvuje i tamo se odigrava jedan poseban način života. Dakle, ne nosač aviona koji je u luci već koji je na otvorenom moru.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Šta je to što vas motivišete da u svemu što radite date sve od sebe, šta vam to daje vetar u leđa?

Dea: Prvo mi porodica daje vetar u leđa, konkretno mama mi daje vetar u leđa. Mlađa me podržava isto. I taj adrenalin kada radiš, adrenalin kada radiš posao koji voliš. I svaki put recimo kad pogledam emisiju, a vrlo retko to radim, pomislim "Jao zašto nisam uradila ovako, jaoj mogla samo drugačije". Neke te sitne greške me teraju da radim bolje i da napredujem. Ja sam mnogo samokritična. Uvek kažem da sam najlepša na svetu i najbolja na svetu, i to svima tako kažem, ali realno je da jesam samokritična.

Mladen: Jeste najbolja i najlepša na svetu, samo da se nadovežem. A ono što mene motiviše da dajem sve od sebe, pa to mi je posao, od tog posla živim. To je taj motiv koji me održava evo već 25 godina, da svaki dan budem bolji, efikasniji, da o svemu što radim pravovremeno informišem gledaoce, to mi je osnovni cilj, koji da bih ispunio moram da dam sve od sebe.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Sarađivali ste u "Dobar dan- Dea i Sarapa", a sada sarađujete i u "Jutarnjem programu", a da li ste razmišljali o nekom zajedničkom projektu?

Dea: Nismo razmišljali o tome. Sad kad si me to pitala, nikad mi to nije palo na pamet. Nekako smo mi tu, radimo zajedno i stalno smo tu. Deluje mi kao da sarađujemo, jer i sarađujemo na Jutarnjem programu. Pogotovo kad se nešto dogodi on je stalno tu i stalno je ažuran, može da se javi i gostuje često. A za zajednički projekat, što da ne. Nisam razmišljala o tome, ali super bi bilo.

Mladen: Radimo zajedno na istoj televiziji i u istoj kompaniji, to je važno i značajno. Svako radi svoj posao najbolje što zna i ume. Tu smo da jedno drugom budemo podrška, ukoliko ima neki problem, da ga lakše zajedno rešimo nego ponaosob. A naravno, vlasnici naše medijske kuće će da odluče da li smo spremni ili potrebni za neki direktan zajednički projekat.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Po čemu ćete pamtiti 2017. godinu kada je u pitanju privatni, a po čemu kada je poslovni život u pitanju?

Dea: Sedam dana nedeljno radnih. Što se tiče posla, to mi je obeležilo 2017. godinu. Dve emisije, nismo izašli iz studija ni Sarapa ni ja. Mislim da je našem tom timu  ovde bila kuća. Više od godinu dana smo tako radili. Šalili smo se da mi živimo na Dedinju, a onda povremeno negde prespavamo. Po tome ću pamtiti, ali to mi je mnogo pomoglo. Mnogo ti pomogne u organizaciji života i naučiš mnoge stvari. Po tome ću definitivno pamititi posao. Ne kažem da mi je smetalo i da mi je to bio problem, ali sedam dana nedeljno, svaki dan uživo emisije, je potpuno ludo! To je nešto što retko ko ima priliku da doživi. A što se tiče privatnog plana, sve je bilo lepo. Pamtiću po tome što sam se smejala i evo konkretno, pamtiću po moru, to mi je bilo jedno od najlepših letovanja u životu. Na Kipru nam je bilo predivno, baš smo se lepo proveli i odmorili.

Mladen: Boravak na Severnom polu na naftnoj platformi, jedinstvenoj i jedinoj na svetu. Ta naftna platforma se nalazi na Severnom ledenom moru, udaljena od sveta. Okvirno 330 dana godišnje okolo je led. To je jedinstven događaj za mene, u saradnji sa kolegom snimateljem Aleksandrem Palajićem. Bio sam tamo nekoliko dana i obišao taj deo Severnog pola, to je nešto drugačije i sasvim novo što sam doživeo i što je ostavilo utisak na mene u 2017. godini. Ovo iskustvo malo ko u Srbiji i u regionu može da doživi ukoliko ne ide isključivo poslovno. Tu ne pomaže ni novac, ni poznanstva, ni veze, niti bilo šta. Eto, zahvaljujući Televiziji Pink uspeo sam sa kolegom Palajićem tamo nekoliko dana boravim. A što se tiče privatnog života, sve funkcioniše kako treba i zadovoljan sam, kako Dea kaže, najviše i najčešće ima smeha, a za sve ostalo ćemo se snaći.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

S obzirom na to da ste u vezi duže od godinu dana i da ste oboje javne ličnosti, da li vam nekada smetala medijska pažnja i da li ste doživeli neku neprijatnost?

Dea: Ja se ne sećam da smo doživeli neku neprijatnost. Kad si javna ličnost, onda moraš da znaš da će te slikati, to je nešto potpuno normalno. U nekom momentu smo bili, ne mogu da kažem tema broj jedan, ali smo bili svuda i smetalo mi je samo što su neke kolege izmišljale izjave. A ostalo ne, Bože moj, medijska si ličnost i pazi se. Ako se ne paziš, izaći će nešto i to je u redu. Samo izmišljanje izjava mi je smetalo, ali prošlo je i to.

Mladen: Javne ličnosti moraju da se pridržavaju određenih normi i pravila ponašanja. Onako kako se ponašamo, tako ćemo i izaći ili nećemo izaći u sredstvima javnog informisanja. Mi se ponašamo normalno gde god da se nalazimo i nema nikakvih problema. Što se tiče susreta i konakta sa, uslovno rečeno, običnim građanima, normalnim ljudima, na ulici, u prodavnici, velika većina, uglavnom su svi prijateljski raspoloženi prema nama uz dodelu određenih komlimenata.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Da li planirate da u 2018. godini ozvaničite svoju vezu?

Dea: Nikad mi nismo ni krili vezu. Nismo nikad bili u tajnoj vezi, iako su pričali tako.

Mladen: Ozvaničili smo vezu prošle godine. Po tom pitanju nikada nismo želeli da budemo eksponirani, već samo po pitanju posla i kako to radimo. Nadamo se da dobro radimo naš posao, a tako većina gledaoca i ocenjuje.

Koja je vaša poruka za čitaoce portala Pink.rs i gledaoce Televizije Pink u susret praznicima, a koja je vaša lična novogodišnja želja?

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Dea: Da gledaju Televiziju Pink, da čitaju portal Pink.rs zato što smo najbolji, najbrži i zato što imamo uvek tačne i proverene informacije i zato što smo izuzetno zabavni. Da ostanu uz nas zato što vidimo da nas vole i radićemo sve u interesu gledaoca. A što se tiče moje želje, uvek kažem da smo zdravi nasmejani i sve će nekako samo doći. Kad si zdrav i nasmejan, sve je dobro.

Mladen: Ukoliko žele da budu pravovremeno i tačno informisani i ukoliko žele da saznaju nešto ekskluzivno i nešto što što ne mogu na drugim portalima, televizijama i novinama da čuju, vide i saznaju, obavezno Televizija Pink i portal Pink.rs. A moram da se složim sa Deom, najvažnije je dobro zdravlje svima i vama, svim koleginicama i kolegama u našoj medijskoj kompaniji i svim gledaocima i čitaocima. Samo zdravlja da bude, a za ostale želje i ciljeve ćemo se snaći.

Autor: J. Vučić

#Dea Đurđević

#Intervju

#Mladen Mijatović

#Novinar

#voditeljka

'