AKTUELNO

Otvorila dušu!

"Zadruga 6", kao najgledaniji rijaliti, sitno odbrojava do svog kraja, te je tako veliko superfinale zakazano za 8.jun sa početkom u 21 čas uživo na TV Pink. Naime, svi željno iščekuju da čuju i vide kome će pobednik "Zadruge 5", Dejan Draogjević, ustupiti pobednički trofej.

Foto: PINK.RS/Z. VELJKOVIĆ/J. SIMONOVIĆ

Kako se bliži kraj ove sezone, sumiranje utisaka iz iste se polako privode kraju, te je tom prilikom portal Pink.rs porazgovarao o utiscima koje nosi neko ko je devet meseci unazad sa zadrugarima prošao suze, smeh, radost i bes, a to je svakako voditeljka Ivana Šopić.

Bliži nam se kraj "Zadruge 6" koja iza sebe ostavlja mnogo suza, smeha i neprospavanih noći. Kakve ti ustiske nosiš iz ove sezone?

Svaka sezona "Zadruge" je sama po sebi uvek posebna, ali definitivno će šesta sezona da mi ostane kao najmističnija, s obzirom da neke misterije i nelogičnosti kod pojedinih odnosa nismo uspeli da otkrijemo i mislim da neke tajne i dalje nisu ugledale svetlost dana. Do kraja imamo priliku da gledamo i posmatramo te odnose kao vrlo nelogične i komplikovane, ali sam sigurna da narod vidi bolje od nas voditelja, koji smo se s druge strane saživeli sa zadrugarima i pokušali da razumemo svakog od njih, i kod nas ostavljaju dozu zbunjenosti, a mislim da će gledaoci biti dosta objektivniji, tako da se uzdam u njihov sud i jedva čekam da vidim kakav sud će doneti narod i to je jedini sud koji je validan.

Foto: Pink.rs/A. Nikolić

Kada pogledaš unazad, kakvu promenu uočavaš u Ivani Šopić sada, kao voditeljke, u odnosu na onu kada si bila učesnik "Zadruge"?

Učesnik Ivana Šopić i voditelj Ivana Šopić su dva pojma koji nemaju veze s vezom, dve totalno različite ličnosti i mogu slobodno da kažem uloge i osobe. Kao učesnik smatram da me je karakterisala direkntost, nemanje dlake na jeziku i burno reagovanje na mnoge nelogičnosti koje su mi u tom momentu vređale inteligenciju, dok voditeljka Ivana Šopić ume da se ugrize za jezik, mislim da me karakteriše mudrost, tolerancija, strpljenje i sve ono što je Ivani Šopić kao učesniku falilo. Nadograđujem se u tom nekom smislu i shvatila sam, nekad na lakši način, nekada mi je teže išlo, ali sam radila na tome da zaćutim kada je to potrebno, da sebe bacim u senku i da radim na svojoj neutralnosti i da akcenat ne bude na Ivani Šopić, već na učesnicima. Tako da mislim da sam kao voditelj neutralnija i da sam vrlo pasivna, što je i poenta, jer smatram da je moj zadatak da se učesnici pokažu onakvi kakvi jesu, a ne da ja budem u prvom planu, jer smatram da sam kao učesnik dolazila u prvi plan svojim nametanjem i izražavanjem svog mišljenja, a sada mi je zadatak da se zadrugari pokažu kakvi jesu i kažu što misle.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Koji momenat tokom tvog rada sa zadrugarima u Beloj kući te je najviše ostavio bez teksta i onako, što se kaže, šokirao?

Ima mnogo momenata koji su me šokirali i u kojima sam ostala bez teksta, ali moj zadatak kao voditelja je da se to ne vidi i smatram da smo moje kolege i ja u tome uspeli i da smo prišli pojedinačno i specifično kao što i svaka situacija sama po sebi upravo takva. MIslim da su mnoge šokantne situacije delovale gledaocima da nama nisu šokantne, a bile su, samo što smo mi vrlo profesionalno prilazili svakoj situaciji. U nekim situacijama smo smirivali i da svojom mudrošću ta situacija ima što manje posledica za te zadrugare, a u nekim situacijama kada smatramo da zadrugari sebično čuvaju svoje mišljenje za sebe i ne žele da ulaze u verbalne rasprave, a to je ono što žele gledaoci da vide da se neke situacije razotkriju, pa smo potpomogli da se to desi.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Turbulentni ljubavni odnosi i veze definitivno su obeležile ovu sezonu, kako gledaš ti na sve to?

Definitivno su turbulentni ljubavni odnosi obeležili ovu sezonu, ali mogu da kažem da je razlika ovih ljubavnih odnosa i prethodnih, ove što smo posmatrali nose veliku težinu sa sobom jer su trajali prethodno godinama. Neke smo imali priliku da gledamo u "Zadruzi", a s nekim smo se susreli prvi put u "Zadruzi". Neka težina koju su zadrguari poneli sa svojim ljubavnim odnosima, u ovoj zadruzi, su vrlo teški, duboki i kompplikovani, ali smo se trudili da što više istine izađe na videlo. Kao i uvek, svake sezone smo, tako i ove sezone, podržali ljubav, podržali lepe momente, osudili ružne momente i gledali da ih bude što manje, ali su zadrugari ti koji kroje svoju sudbinu, tako i kroje svoje ljubavne odnose i tako smo imali priliku da svedočimo prelepoj veridbi, isto tako komplikovanog odnosa koji nimalo nije dečiji i površan, a isto tako smo imali priliku da vidimo prekide vrlo teških životnih odnosa, kao što je odnos Ane i Zvezdana i ulazak Zvezdana u neke nove odnose koje ćemo moći da ispratimo i napolju kako se odvijaju. Vrlo, vrlo teški odnosi, komplikovani, a sa neke druge strane lepi odnosi koji su krunisani na neki način upravo u "Zadruzi", što mi je najdraže da vidim, kao što mi je uvek drago da vidim ljubav koja je započeta u rijalitiju i da budemo svedoci da ta ljubav može da opstane pored svih problema koji se tom ljubavnom paru dese.

Foto: Jelena Simonović

Mislim da nije kraj, kraj će biti kada narod presudi i imaćemo priliku da u "Narod pita" gledamo i slušamo zadrugare i da zadrugari odgovaraju na pitanja gledalaca. Jedva čekam suočavanje zadrugara sa gledaocima i biće mi drago da čujem sud naroda i da čujem ta njihova pitanja direktno, a ne samo kroz "Pitanja gledalaca" kao što je bilo u "Zadruzi". Jedva čekam finale koje se bliži iz dana u dan, iz minuta u minut i iz sata u sat i nestrpljivo čekam da vidim kako je narod gledao sve ove situacije, koga je podržao, a za koga nije imao razumevanje.

Autor: Nikola Žugić