AKTUELNO

Njegovih pet minuta!

U emisiji ''Premijera vikend - Specijal'', u okviru rubrike ''Vaših 5 minuta'' predstavio se poznati novinar televizije Pink Mladen Mijatović.

On je govorio o njegovom karijernom putu, kao i šta mu je rad na ''crnoj hronici'' doneo, a šta odneo.

U svet novinarstva sam ušao davne 1992. godine i oduvek sam želeo da budem lutajući reporter, odnosno osoba koja će sa terena izveštavati o svemu onome što se dešava. Novinarstvom sam hteo da se babim još kao tinejdžer, ali me tada zanimalo samo sportsko izveštavanje, započeo je priču Mijatović.

Foto: TV Pink Printscreen

Od 2005.godina Mladen prelazi na Pink televiziju, a konkretno, crnom hronikom je počeo da se bavi 2000.godine kad je izveštavao sa terena, nakon ubistva Željka Ražnatovića Arkana.

Mojim tadašnjim urednicima izuzetno se dopalo kako sam ja izveštavao sa tog događaja, profesionalno, novinarski i kvalitetno. Tako sam ušao u svet crne hronike, uz veliku pomoć pokojnog Igora Spaova - rekao je Mijatović i prisetio se i bombardovanja naše zemlje 1999. godine, što je novinarski takođe ispratio.

Foto: TV Pink Printscreen

U tom trenutku sam bio svih 78 dana i noći na terenu. Bio sam svedok pogibija i stradanja naših kolega sa RTS-a, zatim stradanja nekih mojih prijatelja. Neki su ostali invalidi, neki su poginuli. Ja sam se i tada trudio da izvestim gledaoce kvalitetno, ali i da pomognem koliko mogu.

Mladen se osvrnuo i ne opasne situacije na radnom zadatku, a u nekima je bio i životno ugrožen!

Jedna se dogodila u julu 2001.godine u blizini Bujanovca. Tada su našu novinarsku ekipu zarobili pripadnici terorističke organizacije koja je tada delovana na tom području. Zarobili su nas u cilju neke osvete, jer je bio ubijen neko njihov. Sećam se da su nas zaključali u nekim podrumu, a nakon nekoliko sati su nas pustili. Moja procena je da su nas oslobodili jer su sa nama bili i novinari CNN-a i još nekog evropskog medija - priseća se on.

Foto: TV Pink Printscreen

Na kraju, poznato TV lice otkriva i da li mu i koliko ovaj posao donosi ili odnosi.. koliko je težak i naporan:

Reporter crne hronike mora da bude uvek spreman, u pola dana i noći, uvek dostupan i skoncentrisan. Mora da se izveštava tačno, kvalitetno, razumljivo da bi bilo efekta. Naravno da zbog toga trpi moj privatni život, nikada ne mogu da se organizujem ili nešto planiram, ali sam se samo za to opredelio i jednostavno mora tako - zaključuje Mijatović.

Autor: Pink.rs