AKTUELNO

Koncert posvećen Školi za muzičke talente u Ćupriji

Sinoć se humanost još jednom pokazala na delu i to nakrilima umetnosti. Humanitarni koncert pijaniste Stefana Đokovića, pod pokroviteljstvom Fondacije za obrazovanje NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i u organizaciji Rotari kluba Beograd Internacional, održao se u utorak, 21. marta 2023. godine,na Belom Dvoru.

Foto: Vladimir Miladinović

Koncertni klavir Steinway iz 1875. godine, najstariji u Srbiji, zajedno sa pijanistom Srefanom Đokovićem uvodio nas je u magične svetove Lista, Vagnera, Šuberta, Verdija.Njihova Kraljevska Visočanstva Princeza Katarina i Prestolonaslednik AleksandarKarađorđević bili su domaćini koncerta, i sa velikim uživanjem pratili su izvođenje našegpoznatog pijaniste zajedno sa 80-ak odabranih zvanica iz poslovnog sveta Srbije.

Foto: Vladimir Miladinović

Ovaj ’’intiman’’ koncert, imao je za cilj da prikupi novčana sredstava za potrebe Škole zamuzičke talente u Ćupriji koja sledeće godine slavi 80 godina postojanja i ima status školeod posebnog nacionalnog značaja.

Rotari klub Beograd Internacional će sva novčana sredstva koja je prikupio 21. marta 2023.godine uplatiti Školi.’’Fondacija za obrazovanje i kulturu Nj.K. V. Prestolonaslednika Aleksandra prepoznala jetalenat ovih mladih ljudi i značaj Škole uopšte te se nadam da ćemo ovu saradnju nastaviti i ubudućnosti.

Foto: Vladimir Miladinović

Veoma mi je važno da napomenem da Rotari klub Beograd Internacional sarađujei sa Fondacijom NJ.KV. Princeze Katarine i da nas očekuje veliki angažman u narednimmesecima u cilju prikupljanja sredstava za kupovinu mobilnog mamografa.’’ – rekla nam jeaktuelna predsednica Rotari kluba Beograd Internacional, gospođa Lola Stanić.

Pored izuzetnog modnog umeća i talenta, ne smemo zaboraviti da je Stefan Đoković jedanveliki pijanista, a pre svega humanista. Hvala Stefanu, Rotari zajednici i Njihovim Kraljevskim Visočanstvima porodici Karađorđevićšto ne zaboravljaju da neguju prave vrednosti, pomažući da umetnici iz Srbije nađu svojenote, a svoj talenat podele sa svetom.

Foto: Vladimir Miladinović

Autor: Pink.rs