AKTUELNO

Toma je pisao pesme za sve žene koje je voleo i koje su ga na neki način intrigirale.

Pesme Tome Zdravkovića inspirisane su životnim situacijama sa kojima se susretao. Neke od njih kriju tužne ljubavne priče, dok su druge nastale kao poklon damama koje su ovom legendarnom boemu prirasle za srce.

Toma je napisao numeru „Za Ljiljanu”, koja je hit za sva vremena, budi najveće emocije, a malo ko zna kako je ona nastala. Naime, prema brojnim navodima, Zdravković je pesmu posvetio glumici Ljiljani Blagojević.

Foto: Printscreen YouTube/ Tomislav - Toma Zdravković

Prilikom snimanja serije „Doktorka na selu” 1982. godine, za koju je Toma radio muziku, a u jednoj od epizoda čak i glumio muzičara, legendarnom pevaču je za oko zapela markantna glumica Ljiljana Blagojević kojoj je posvećena uloga mlade doktorke.

Tada je, kako se navodi, Toma Ljiljani otvoreno najavio da će joj posvetiti jednu pesmu i ubrzo je ispunio obećanje, te je tako nastao hit „Za Ljiljanu”.

I dok su svi ovu pesmu pevali, niko ni je znao ko je Ljiljana o kojoj Toma peva, sve dok glumica Kalina Kovačević nije u emisiji "TV lica - kao sav normalan svet" izjavila da „ne sluša narodnjake, ali da u kući ima jedan album Tome Zdravkovića, na kojoj se nalazi pesma „Za Ljiljanu”, koja je napisana za njenu majku.

Foto: TV Pink Printscreen

I sama glumica je to potvrdila u jednom od intervjua za domaće medije.

- Tačno je, stihovi te numere posvećeni su upravo meni. Verovatno sam mu bila draga i simpatična, pa sam ga inspirisala da napiše „Za Ljiljanu”.

Autor: