AKTUELNO

„Ne žalim što sam kasno postao otac i kada sam dobio dete, bio sam neizmerno srećan“

Čuveni srpski glumac Tanasije Uzunović preminuo je danas u 81. godini života.

Ženio se tri puta, a kako je ranije govorio, Bog je hteo da nema više dece.

- Moja ćerka je živa i zdrava i srećan sam što je imam, iako bih voleo da ona ima još braće i sestara. Moj životni moto bio je da dete razvedenih roditelja i ono koje živi u skladnoj porodici drugačije odrastaju, zbog čega i nisam želeo da srljam. Kada sam bio siguran u ljubav i odnos koji imam sa svojom lepšom polovinom, ostvario sam se u ulozi oca. Možda sam pogrešio, ali tako je Bog hteo. Ne žalim što sam kasno postao otac i kada sam dobio dete, bio sam neizmerno srećan.

Ne želim da joj krčim put u životu

Moja uloga u njenom životu ogleda se u tome da joj skratim lutanja, pa sa ćerkom imam krajnje otvoren odnos. Sećam se, imala je jedanaest godina i kada sam poželeo da razgovaramo o drogama i porocima, ona je već naslutila šta će biti tema našeg razgovora i kratko mi je rekla: „Tata, pa šta ti je, ja već znam za moje vršnjake koji se drogiraju od devete godine!“ Ona je o svemu uvek obaveštena - rekao je glumac koji nikada nije bio strog prema svojoj ćerki.

Foto: Printscreen YouTube

- Nisam strog, samo joj predočavam neke stvari. Želim da je uputim i zaštitim ukoliko je ugrožena, a ne da joj krčim put u životu. Upravo u tome što se mnogi stalno oslanjaju na roditelje i njihovu zaštitu, leži dosta naših problema i mislim da to uništava samoinicijativu.

Smatram da ona za sve u životu mora sama da se izbori, a i nisam jedan od onih roditelja koji misle da su im deca genijalci. Možda malo preterujem, ali bojim se da ne stekne lažni utisak o sebi. Inače, nisam primetio da Sofija želi da bude glumica, a za sada joj najbolje od svega ide informatika - govorio je Uzunović.

Autor: Pink.rs