AKTUELNO

Proteklog vikenda Luke Black izabran je za srpskog predstavnika na Evroviziji. On će nas u Liverpulu predstavljati pesmom "Samo mi se spava", koja je izazvala oprečne komentare.

Svoj sud je javno dala i Bojana Stamenov, koja je 2015. godine predstavljala Srbiju pesmom "Beauty Never Lies" i osvojila 10. mesto u finalu.

- Sedim baš sa dve drugarice, koleginice, ozbiljni muzičari, školovani i baš komentarišemo, kako bih rekla, intelektualno tu celu priču, gde ne možemo da nađemo ništa što je inteligentno - započela je Bojana kroz smeh, pa uozbiljila situaciju:

Foto: TV Pink Printscreen

Celokupno takmičenje ove godine... Bilo je par kompozicija, a ovo drugo, ne znam, možda sam ja starija generacija, ali ja se nisam pronašla u tome što su izvodili, u 90 posto tih kompozicija. Nisam ispratila detaljno da mogu da komentarišem, tako da se ograđujem, pobednikovu pesmu sam danas čula. Za Liverpul... ne znam. Želim mu svu sreću, sad je već pobedio, a verovatno su izabrali najbolje od onoga što je bilo ponuđeno.

Bojana kaže da joj nije baš najjasnije šta to Luke Black peva u svojoj pesmi, te da ne može da shvati kako su neke pesme čak došle u takmičenje.

Bilo je par kompozicija gde je bilo melodije i teksta, ova Kristinina (Kovač) mala je bila slatka, taj Tejlor Svift momenat, to mi je bilo super, ali nešto drugo se verovatno tražilo ove godine čim je pobedio Luke Black. Nije mi malo jasna pesma, ne mogu da kažem ni da mi se sviđa ni da mi se ne sviđa. Nejasno mi je za većinu kompozicija kako su uopšte dospele u takmičenje za "Pesmu za Evroviziju". Od svega što sam čula, pošto sam ja žena koja je pevačica, ostala mi je ta Kristinina mala i "Nedostupan" od Borisa Subotića mi je privukao pažnju. Filip Baloš mi se takođe svideo, mislim da bi on možda bolje prošao na Evroviziji i zbog scenskog nastupa, a i bilo mi je jasno šta peva. Za 70 posto pesama nisam razumela šta pevaju - rekla je Bojana za 24sedam, pa zaključila:

Foto: E-Stock

Ne bih nikoga da uvredim, to je moje mišljenje. Mislim da su mnogi poznati izvođači pogrešili što se nisu prijavili, jer je to ipak Engleska, ovde ne pričamo o "Evroviziji" samo, nego i o mestu gde se to održava i šta može da ti donese. Ali Bože moj, tako je kako je, svakako uvek će naš izvođač imati moju podršku jer sam neko ko je tamo bio, prošao kroz sve to i znam kako to izgleda.

Autor: pink.rs