AKTUELNO

U tome mu je pomogao menadžer koji inače vodi brigu o njegovom životu i karijeri.

Darko Lazić je posle punih deset godina ponovo pakleni vozač, ali s legalnom vozačkom dozvolom! Njemu je, podsetimo, 2013. godine putna isprava trajno oduzeta zbog više saobraćajnih prekršaja koje je tada napravio, ali sada je našao caku i polagao u inostranstvu. U tome mu je pomogao menadžer koji inače vodi brigu o njegovom životu i karijeri.

Kako saznajemo, on je u Češkoj regularno pohađao školu za vozače i zvanično dobio dokument da je u stanju da upravlja motornim vozilom.Nije gubio vreme i odmah je kupio i luksuzan automobil. U pitanju je besna mašina marke BMW X5, čija cena se s kompletnom opremom, kad su polovni automobili u pitanju, kreće i do 50.000 evra.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, Darko Lazić je pre nekoliko godina doživeo saobraćajnu nesreću koja ga je umalo koštala života. Nakon što se nekoliko meseci borio za život, folker nije krio da i dalje voli da ludački vozi kola, pa se i na svom Instagram profilu često hvalio snimcima na kome se jasno vidi da automobilom juri skoro 200 km/h. I pre nekoliko dana je objavio snimak na kom upravlja vozilom, ali ga je brže-bolje sklonio sa mreža. Iako spada u grupu visokorizičnih vozača, koji ne vode računa o saobraćajnim propisima, on je po svaku cenu želeo da sedne za volan.

- Darkova jedina želja poslednjih godina je bila da reguliše vozačku dozvolu. Konačno je to rešio. Većina prekršaja koju su mu pripadnici MUP pisali je za brzu vožnju i vožnju bez vozačke dozvole, što spada među najveće kazne kad je saobraćaj u pitanju. U manjem procentu su one za nepropisno parkiranje, a ima čak i jednu koju je dobio jer nije želeo da otkrije ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime, a koji je prošao kroz crveno svetlo na semaforu. Darko je u nekoliko navrata vozio i neregistrovano vozio i bez adekvatne dozvole - kaže izvor Kurira.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Kontaktirali smo s direktorom Komiteta za bezbednost saobraćaja Damirom Okanovićem i pitali ga da li je Darkov potez, da vozačku dozvolu stekne u inostranstvu, legalan.

- Državljanin Srbije koji ima prebivalište u Srbiji ima pravo da upravlja vozilom s vozačkom dozvolom izdatom u stranoj državi ukoliko ista ta država priznaje naše vozačke dozvole. Međutim, to pravo ističe posle dvanaest meseci od dana ulaska na našu teritoriju. U tom periodu lice ima mogućnost da inostranu vozačku dozvolu zameni za domaću, ako je isti takav postupak moguć u toj državi prema licu koje je položilo vozački ispit u Srbiji. Takvom licu se ne mogu izreći kazneni poeni jer se to može samo onome ko ima srpsku vozačku, ali može mu se izreći mera zabrane upravljanja na teritoriji Srbije - objasnio je stručnjak.

Lazić se, po običaju, nije javljao na naše pozive.

Autor: M.K.