AKTUELNO

Za Marka Mitanovskog svet je čuo 2009. godine, kada je postigao veliki uspeh na takmičenju za mlade dizajnere "Ones to Watch show", koje je "Vogue" organizovao u okviru londonske Nedelje mode.

A onda je usledilo zatišje. Svi su se pitali gde je nestao perspektivni dizajner, da bi, u oktobru 2011, otkrio da se više ne zove Marko, već Mia. Proces promene pola trajao je nekoliko godina, pa je kreator, sada zapravo kreatorka, tada predstavila novo lice, novo ime, a najavila je i novu kolekciju. Međutim, ovo poslednje još nismo videli.

Mia izgleda zaista spektakularno i, po fotografijama koje (prilično retko) objavljuje na Instagramu, nikad ne biste pomislili da je bila muško. Poslednji put oglasila se 13. januara, a to je poseban dan u njenom životu.

"Obožavam današnji dan, nek' sam živa i zdrava! Izvol'te u salooonu, ole!“, čestitala je Mia Mitanovski sebi rođendan. Povratak u svet mode još čekamo.

Srpski dizajner koji već godinama uspešno radi u celoj Evropi, posebno u Londonu. Diplomirao je na Fakultetu za dizajn u Beogradu 2009. godine. Bio je jedan od izabranih dizajnera na takmičenju „Ones to Watch“ koje je održano na Londonskoj nedelji mode, septembra 2009. To je bilo otvoreno takmičenje za britanske Vogue za mlade dizajnere iz širom sveta, gde je panel izabrao samo četiri dizajnera za učešćem, stoji između ostalog u zvaničnoj biografiji kreatora.

Autor: M.K.