AKTUELNO

Poznate ličnosti nekada moraju da donesu veome teške odluke kako bi ostvarili svoje ciljeve i napravili uspešnu karijeru.

Pored dobrog izgleda, pevanja, neophodno je i prepoznatljivo ime, te su neke poznate dame morale da koriste i umetničko ime da li bi se izvojile.

U trenutku kada su se na sceni pojaile Neda Mamula, Nada Topčagić, Nada Obrić i Nada Pavlović, pevačica Nada Polić bila je primorana da promeni svoje ime. Na "nagovor" mnogih, a pre svega svog menadžera Neda je promenila ime u Anu Bekutu, i tada je njena karijera krenula u visine.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Pevačica Jasna Milenković svoje estradno ime dobila je od prva dva slova svog imena i prezimena i tako je nastala Jami. Ni Zorica Brunclik nije odolela ovom trendu te je prvi album izdala pod imenom Nina. Publika je zavolela nju kao ličnosti, kao i njenu prepoznatljivu kosu, ali ime ne. Tako da se pevačica ubzo vratila svom pravom imenu.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Ana Nikolić je takođe izdala svoj prvi album pod drugim imenom. Nika je bio izbor, kako se navodi, Marine Tucakovič, međutim ubrzo se vratila na svoje pavo ime.

Pevačica Lepava Mušović širokom auditorijumu poznata kao Lepa Lukić skratila je ime od Lepava dok je prezime Lukić zadržala od bivšeg supruga koji ju je obožavao.

Foto: E-Stock/Aleksandar Bačlija

Jedno od prepoznatljivih imen estrade jeste Radojka, međutim, pevačica je ipak izabrala da se predstavlja kao Dara Bubamara, što apsolutno odgovara njenom karakteru.

Autor: N.Ž.