AKTUELNO

Pevač Darko Lazić pre pet godina doživeo je tešku saobraćajnu nezgodu kod Brestača u kojoj je jedva ostao živ, a od udes i dan danas ima posledice.

On je tom prilikom zadobio teške telesne povrede, bio je 23 dana u komi, a sada je prvi put ispričao šta mu se tada dešavalo.

Naime, folker je gostvao u jednom podkastu, gde je opisao scene priviđanja dok je bio na aparatima za održavanje života.

Foto: TV Pink Printscreen

- Imao saobraćajnu nesreću u oktobru 2018. i bukvalno sam posle nekoliko sati bio otpisan. Skroz sam potonuo. Bio sam dva meseca u bolnici. Da ne pričam o povredama, koje su stravične: 12 polomljenih rebara, polomljeni kuk, karlica, grudni koš, hematom na glavi, slezina, bubreg... Sve, sve. Disao sam na aparatima mesec dana. Bio sam 23 dana u komi. To je jako čudna stvar. Non-stop sam imao u glavi i viđao sam neke bele ili svetloplave zavese koje su stalno bile tu, letele su. Viđao sam i neke ljude koje ne poznajem uopšte. To malo ljudi zna i, evo, sad sam to rekao. Tih 23 dana kome je trajalo kao da sam legao i odspavao i sutradan se probudio - otkrio je Lazić, a na konstataciju svojih sagovornika da bi to moglo da se shvati kao da je bio na drugoj strani, odgovorio je:

- Klinički sam bio mrtav, u komi. Znam da su me reanimirali. To su mi rekli kasnije, tako da, eto, postoji nešto sigurno.

Lazić je istakao da je i iz ove nesreće izvukao poučne stvari.

- Loša strana je to što sam bio jako povređen i što i sad imam problem s nogom i s tim povredama. A dobra strana moje nesreće je ta što sam konačno video ko mi ne treba u životu i naučio sam šta neću, a šta hoću.

Darku su lekari prognozirali da će možda ostati nepokretan, što mu je palo najteže od svega.

Foto: Pink.rs

- Ceo taj oporavak je trajao nekih mesec dana, dosta kilograma sam nabacio, baš sam se ugojio. Tada su mi rekli da možda nikada neću moći na noge. Osetio sam se jako bezvredno i na dnevnoj bazi sam jeo. Posle toga sam imao operaciju, sve je krenulo nabolje, dosta sam smršao, spreman da se pojavim jači nego ikada - ispričao je pevač.

Podsetimo, Darko Lazić je doživeo saobraćajnu nesreću 23. oktobra 2018. godine čega je mesec i po dana proveo u KBC Zemun, nakon čega je prebačen u banju Selters. Njmu je tri sada nakon udesa urađen alko-test koji je pokazao da je u tom trenutku imao 1,39 promila alkohola u krvi. Takođe, utvrdilo se da nije imao vozačku dozvolu.

Autor: