AKTUELNO

Iako se nadala, Nada Obrić nije u svojstvu istaknutog estradnog umetnika uspela da dobije nacionalnu penziju.

Kako je pevačica rekla, ona ima veliku sreću jer joj deca dosta finansijski pomažu, jer da nije tako ne zna kako bi preživela mesec.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Nemam nacionalnu penziju, imam priznanje ali ne i penziju. Jedno vreme su skroz isključili mogućnost za dobijanje te penzije, sad je to ponovo uvedeno i širok je spektar ljudi koji treba da dobije nacionalnu penziju. Negde ja krivim same nas zato što nemam nacionalnu penziju. Idiotizam je da ne zaslužujemo nacionalnu penziju. Svaki čovek treba da dobije penziju. Ja sam stara, ne mogu sada da radim, a koje su to pare koje čovek može da zaradi, a da ih ne potroši? Četrnaest godina sam radila u opštini u Bosni i Hercegovini, vodila sam salon, ne znam koliko je ukusno da pričam kolika mi je penzija, imam 16.000 i nešto. Kad sam napunila 65 godina, u Bosni sam dobila 40 evra penziju, sad je to 51 evro, a ovde u Srbiji sam dobila 12.000 dinara u startu i sad je to 16.000. Da moram da živim samo od te penzije, ne znam kako bih, ali imam srećom decu koja mi pomažu - kaže Nada.

- Meni bi nacionalna penzija bila kao trešnja na šlagu, psihički bi mi mnogo značila. Ja sam dobitnik svih mogućih postojećih nagrada, u statusu sam istaknutog umetnika, dobila sam i nagradu za životno delo, i nacionalno priznanje, a da ne govorim o ostalim nagradama. Eto, nacionalnu penziju jedino nisam dobila - iskrena je pevačica.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Autor: pink.rs