AKTUELNO

Sada živi van javne scene.

Čuveni bend "Slatki greh" harao je čitavom Jugoslavijom decenijama, a retko ko se seća bilo koje pevačice ovog benda sem Lepe Brene.

Foto: Andreja Damnjanović

Pevačica Spasa Mečanin bila je u redovnom sastavu ovog benda pre Brene i bila je prvi njihov skandal majstor. Ona je, kao i Brena pokazivala mnogo, za to vreme, sedela u krilima i očijukala sa publikom.

Nakon što je Brena preuzela tu ulogu, Spasa Mečanin nestala je sa javne scene, a danas živi u Banatskom Aranđelovu prilično povučenim životom sa sinom Milošem, ali se s nostalgijom seća vremena kad je pevala u grupi Lira šou Saše Popovića. Nje se nedavno setio kompozirot Milutin Popović Zahar.

Saša Popović je smislio jahanje, harmoniku na leđima, sedenje u krilu. Pre Brene, to sedenje u krilu radila je jedna Spasa, ona je bila njihova prva skandal-dama, vatala je goste - pričao je tada Zahar o Spasi, koju je „jedan bokser oteo sa scene".

Foto: Printscreen YouTube/ Zvezde Granda Specijal

Taj bokser koga je pomenuo Zahar je moj pokojni muž Mališa Nikolić. Nije me oteo na sceni, već me je odveo kući i venčali smo se u Smederevu 13. januara 1980. Venčala me je bivša devojka Saše Popovića. U januaru smo se uzeli, a u aprilu sam izgubila bebu. Doktori su mi rekli da više nikad neću imati dece, ali, eto, posle sam rodila Miloša. Nažalost, bez muža sam ostala vrlo rano. Mališa je poginuo u saobraćajci 1983, kad je naš sin imao samo dve i po godine - rekla je Spasa nedavno.

Autor: R.L.