AKTUELNO

Prvi put nakon traume koju je doživeo poznati glumac sreo se sa čovekom koji je oteo avion u kojem se nalazio. Tom prilikom otmičar mu je zatražio oproštaj.

Poznati srpski glumac Marko Nikolić, koji se proslavio ulogom Gige Moravca u seriji "Bolji život", preživeo je pravu dramu pre 35 godina kada je Borivoje Jelić oteo JAT-ov avion u kojem se nalazio i on.

Otmičar je u nemačkom zatvoru upoznao pripadnike terorističke grupe Bader-Majnhof, pod čijim je uticajem odlučio da 26. septembra 1981. godine otme avion "boing 727-200" u kojem se poznati glumac nalazio sa još 97 putnika koji su iz Podgorice putovali u srpsku prestonicu.

Foto: Printscreen Youtube

Nakon otmice, prvi susret popularnog glumca i otmičara desio se pre dve godine, kada je Borivoje Jelić Nikoliću rekao da mu je drago što ga vidi, na šta mu je glumac odgovorio:

Meni je sada drago, ali onda kad smo se sreli u avionu, nije mi bilo baš drago - iskren je bio glumac, zbog čega mu je Borivoje tražio oproštaj.

Foto: Printscreen Youtube

Ja se vama duboko i istinski izvinjavam. To je moglo da se desi bilo kome. Okajao sam svoje grehe, a voleo bih i vi da mi oprostite - zamolio je Jelić.

Glumac je nakon njegovih reči istakao kako je on i posle nemile situacije nastavio da leti, dok su pojedini putnici bili toliko istraumirani da nikada više nisu poželeli da uđu u avion.

Trauma za putnike

Ova nemila scena ostavila je traumu na sve tadašnje putnike. Pored Nikolića, u avionu su bili i glumac Miša Janketić, generali i narodni heroji Boža Lazarević i Milan Šijan, kao i nekoliko političara.Jelić i njegovi pomagači su, inače, preusmerili avion, pasu posle leta iznad Izraela, Italije i Grčke sleteli na Kipar kada je jedan putnik izazvao požar u letilici. Otmičar je uhapšen i osuđen na osam godina zatvora, a nakon pto je odslužio zatvorsku kaznu, preselio se u Švedsku.

Autor: D. Tanasijević

#Avion

#Marko Nikolić

#Otmica

#glumac

'