AKTUELNO

Mladi glumac otkrio je sve detalje sa snimanja nove serije, koja će sledeće godine početi sa emitovanjem na TV Pink.

Od februara 2018. godine, na najgledanijoj komercijalnoj televiziji, TV Pink, imaćete priliku da gledate seriju "Šifra Despot", autora i scenariste, Radoša Bajića.

Serija "Šifra Despot" se, po tematici, razlikuje od svega što je Bajić do sada stvarao - priča prati život nespretnog, ali veoma talentovanog kompjuterskog programera, Despota Despotovića, kog tumači mladi glumac, Đorđe Marković.

Foto: Printscreen Youtube

Kasting za glavnu ulogu trajao je gotovo dva meseca, a čelni ljudi producentske kuće "Contrast Studios" odlučili su da upravo Đorđe odgovara njihovim zahtevima.

- Ovo nije bio klasičan kasting, postojao je neki porodični pristup u svemu tome. Pitali su me odakle sam, šta me interesuje... Bila je to više forma intervjua, nego kasting u pravom smislu te reči. Koliko ja znam, presudilo je više faktora da dobijem glavnu ulogu: moje navike, senzibilitet, sposobnosti koje sa pokazao prilikom improvizacija na kastingu, ali i moja biografija - rekao je glavni glumac, Đorđe Marković.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Nastojanje glavnog lika da preživi i da obezbedi sopstvenu egzistenciju kao jedini zaposleni u svojoj softverskoj kući "Despot & Co", u svakoj od 60 epizoda vodiće njega i gledaoce serije na najrazličitije lokacije i socijalne sredine, prilikom čega će se susretati sa najrazličlitijim ljudima. Despot i dalje živi sa roditeljima - majkom Rumenkom, kondukterkom u invalidskoj penziji, i ocem, Životom, penzionisanim potpukovnikom, ali Đorđu nije bilo teško da se pronađe u ovom liku.

- Nije mi bilo tesko da se poistovetim sa likom Despota, imam te neke obrise njegovog karaktera i bio sam u sličnim situacijama kao on, ne baš istim. To je čovek koji se traži i nema odgovore na sva pitanja koja ga muče, nesnađen je i na neki način se socializuje kroz to sudaranje sa mnogim ljudima. Mislim da će gledaoci i te kako moći da se poistovete sa likom Despota - i on u 35. godini živi sa mamom i tatom, nema rešeno stambeno pitanje. To je priča karakteristična za naše podneblje, mislim da će se u njoj pronaći i roditelji i deca - objasnio je Marković i dodao:

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Najviše na setovima sarađujem sa Radoslavom Milenkovićem, koji igra mog oca i Brankom Šelić, koja igra moju majku, ali i sa Tamarom Krcunović, koja je moja devojka u seriji. Ljiljana Stjepanović glumi našu komšinicu, nas petoro smo, da kažem neka stalna postavka, ali će kroz seriju proći skoro 200 glumaca.

Tamara i Đorđe se poznaju već dugo, praktično od samih glumačkih početaka, te im nije bilo teško da pred kamerama sjajno odglume ljubavni par.

Među nama postoji hemija, ali samo kolegijalna. Tamaru poznajem od ranije, znamo se gotovo 15 godina. Glumili smo čak zajedno u seriji "Ljubav i mržnja", koja se prikazivala na TV Pink, i to smo čak igrali ljubavni par. Znamo se dobro, tako da nam nije bio problem da tu 'hemiju' prenesemo i na ekrane - objasnio je Đorđe.

On je otkrio i kakva je atmosfera na snimanjima, koje je počelo 20. septembra.

- Snimamo već više od mesec dana i već smo se uhodali, funskcionišemo odlično. Mislim da je to i pokazatelj da će serija "Šifra Despot" biti odlična. Atmosfera koja je prisutna na snimanjima je porodična, kao da se svi znamo već 30 godina, tako se osećamo - rekao je za kraj talentovani glumac

Foto: Printscreen Youtube

U kakvim će se sve situacijama naći Despot Despotović i sa kakvim će se ljudima susretati kroz 60 epizoda, saznaćete već od februara 2018. godine, samo na TV Pink.

Autor: M. Đ.

#Dejan Zečević

#Radoš Bajić

#Tamara Krcunović

#Televizija Pink

#glumac

#serija

#Đorđe Marković

#Šifra Despot

'