AKTUELNO

Tuga ne jenjava!

Milutin Mrkonjić (80), počasni predsednik SPS i nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj, preminuo je pre godinu dana, tačnije 27. novembra 2021. godine. Na Novom groblju u centru Beograda u Aleji zaslužnih građana, gde je Mrkonjić i sahranjen, danas se održava pomen tim povodom.Porodica, brojni prijatelji, kao i stranačke kolege došli su da odaju poštu pokojnom Mrki.

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Na groblje je došla Ana Bekuta, Mrkonjićeva dugogodišnja partnerka, u pratnji unuke i unuka, plačući je prišla grobu, prekrstila se i ostavila cveće. Na Mrkin pomen prvo su došle udovice pevača Šabana Šaulića i Predraga Živkovića Tozovca - Gordana Šaulić i Emilija Mima Tozovac.

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Tu su i advokat Toma Fila, kao i bivši ministar Zoran Đorđević.

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Milutin Mrkonjić rođen je 23. maja 1942. u Beogradu, a diplomirao je na Građevinskom fakultetu na katedri za puteve, aerodrome i železnice. Od 2008. do 2012. bio je ministar za infrastrukturu, a od jula 2012. do avgusta 2013. ministar saobraćaja, nakon čega je nastavio da obavlja dužnosti poslanika SPS u Skupštini Srbiji. Dobitnik je mnogih državnih, društvenih i profesionalnih priznanja.

Video: Pink.rs/R. Lazarević

Inače, penzija pokojnog političara, ali i sva imovina, među kojom su i stan u Krunskoj ulici na Vračaru i automobil marke "mercedes", pripali su njegovoj zakonitoj supruzi Dragani Daši Mrkonjić.

Video: Pink.rs/R. Lazarević

Autor: M. K. ; R. L.