AKTUELNO

26. oktobra 1988. godine Crvena zvezda igrala je utakmicu protiv Milana na čuvenom "San Siru" i to pred 75.000 gledalaca. Milan je tada važio za jednog od glavnih favorita za osvajanje Kupa evropskih šampiona, a Zvezda je uspela da na gostujućem terenu postigne nerešeni rezultat i to golom kapitena Dragana stojkovića Piksija.

O ovoj čuvenoj utakmici u emisiji "Amidži šou" pričao je pevač Miroslav Ilić, koji je vatreni navijač Crvene zvezde. Voditelju Ognjenu Amidžiću je otkrio kako je, između ostalog, i on zaslužan za Zvezdin uspeh.

Foto: TV Pink Printscreen

Moram da ispričam nešto, bila je neka devedeseta. Igrala se utakmica u Milanu, Zvezda protiv Milana. A ja sam te nedelje bio u Štutgartu. Tad se Kup šampiona igrao sredom. Ja zovem Džaju da dođem, samo da mi ostave kartu i daju hotel. Dođem, nađem ih, Džaja i Cvele mi kažu da idem sa njim. Dođem u foaje hotela, a tad je Milan bio užasno jak protivnik. Babaroga tim. Silazim i vidim Dragana, bio je kapiten tad. Prosinečki tek bio potpisao. Odsekli se, mlad tim. Kažem Draganu: "Šta je ovo? Šta ako su babaroge, izađi, igraj, pa šta bude, biće". Tad se završilo, bilo 1:1. Posle utakmice mi kaže Piksi: "Ono što si nam rekao u foajeu hotela, ja sam rekao saigračima, to nas je osokolilo" - ispričao je ponosno Miroslav.

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

Detaljnije u nastavku ovog teksta.

Autor: M. P.