AKTUELNO

Da smo narod vedrog duha i da nas ništa ne može iznenaditi i pokvariti nam želju za dobrim provodom dokazali smo i tokom ovog vikenda na nastupu srpskih pevača u švajcarskom gradu Dietikonu.

Naime, tokom održavanja Balkanskog festivala na kojem su nastupali Svetlana Ražnatović Ceca, Aleksandra Prijović, Darko Lazić, Vojaž, Nuci i Rasta stigla je oko 22 časa dojava o bombi. Brzom akcijom policije, hitne pomoći i vatrogasne jedinice, oko 2.000 posetilaca ovog događaja odmah je evakuisano iz predostrožnosti. Dok su švajcarske spasilačke i bezbednosne snage bile na zadatku, posetioci su posle prvobitnog šoka i panike opleli kolce ispred gradske kuće u kojoj se festival održavao i čekali rezultate provere. Niko nije ni pomišljao da ide kući.

Foto: Pink.rs

Na svu sreću ispostavilo se da je uzbuna bila lažna i gosti su se pola sata nakon ponoći vratili u Štadthale i uživali u nastupu muzičkih zvezda. Pevači su se pokazali kao pravi proesionalci i odradili nastup kao da se ništa nije desilo. Nakon nemilog događaja Ceca je s osmehom na licu publici poručila "Ne može nam niko ništa"... Gosti su uživali u njenim pesmama i gotovo zaboravili na nemio događaj. I Aleksandra Prijović je takođe kao i njena koleginica dokazala da je velika zvezda i pravi profesionalac. Aleksandra je mirnim glasom i sa osmehom na licu izvodila svoje pesme pred publikom koju su uglavnom činili mladi.

Foto: Pink.rs

- Publika je večeras bila divna - kazala je Prijovićka i naglasila da je uživala u nastupu. Pevačica je dodala da su gosti na njenim nastupima uvek veseli, a posebno u dijaspori, jer kako kaže to je valjda zato što su nostalgični.

Foto: Pink.rs

Aleksandra je istakla da ona jako voli da peva i da u tome ostaje, bez obzira na to što je imala izlete i u drugim umetnostima. Publika u dve pune dvorane Štadthale su do tri časova uživali i u pesmama Darka Lazića i Raste, dok su Vojaž i Nuci nastup imali pre nego što je stigla dojava o evakuaciji. Da je Balkanski festival bio uspešan potvrđuje i izjava gostiju koji su imali samo reči hvale.

Foto: Pink.rs

- Odavno nisam videla ovoliko mladih i veselih gostiju. Mnogo je bilo lepo, pogotovo nastup Aleksandre Prijović. Sve je bilo odlično - kazala je Nevena Simić iz Zug-a.

- Profesionalnim fudbalerima mojih godina, pored svih obaveza, ne ostaje previse vremena za druzenja, a izlasci su misaona imenica. Ovo je nesto sto sam odavno zeleo i ispunilo je sva moja ocekivanja. Doziveti uspesne klince - muzicare na stejdzu sa toliko energije je nesto najbolje sto mi se dogodilo u poslednje vreme. Voyage i Nucci su razvalili! Svaka pohvala za organizaciju... - rekao je Andrija Andjelkovic (16 godina).

Autor: Pink.rs