AKTUELNO

Alternativni rok bend održaće 1. i 2. januara koncerte u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda, a gost će biti grupa "Lira Vega".

"Darkwood Dub" treću godinu zaredom zove publiku "na punjenje baterija, na rokenrol svetkovinu sa rege i dab ritmovima, uz elektroniku i gitare".

- Kada nas svakog dana sa svih strana zapljuskuje neukus i nevaspitanje, kada se gase jedna za drugom radio stanice koje su nas edukovale i držale u životu decenijama i kada turbo-folk odjekuje sa trgova, a zabavnjaci vladaju ustanovama kulture, Darkvudi mogu da pomognu da se bar neko vreme osećate bolje -  ističu iz DOB-a.

Bend "Darkwood Dub" prkosi pravilima i žanrovima, spajaju nespojivo, izmišljaju trendove i prihvataju sve izazove.

Grupa je ime dobila po šumi u kojoj je živeo Zagor, a osnovana je krajem 1988. godine. Do sada su objavili osam albuma i sa svakim novim izdanjem su sve više rušili stereotipe o regeu i dabu, elektronskoj muzici i rokenrolu. Grupu čine Dejan Vučetić Vuča (vokal), Bojan Drobac Bambi (gitara), Milorad Ristić Miki (bas) i Lav Bratuša (bubnjevi).

Prvih sto karata po promotivnoj ceni od 700 dinara za koncert 1. januara mogu da se nabave putem Eventim, DD Tickets i Gigs Tix distributivne mreže, kao i u kafeu Šikarica (Skadarska 22).

Karte po promotivnoj ceni za drugi januar su rasprodate, a regularna cena karte u pretprodaji za oba koncerta je 1.000 dinara.

Autor: M. Petković

'