AKTUELNO

Pevačica Vesna Vukelić Vendi, koja često ističe koliki je vernik, želela je da svoju prvu knjigu "Misterija crne žene" predstavi baš u crkvi, u parohijskom domu crkve Svetog Arhangela Gavrila u Beogradu, u čemu su je, po svemu sudeći, sprečili drugi vernici.

Na vratima crkve bio je zalepljen najavni plakat, koji je potom skinut, zbog velikog pritiska na ovu ustanovu. Kako tvrdi za "Blic" gospođa zaposlena u crkvi, istina je da je trebalo da se održi ova promocija, ali je to zasmetalo, ne samo građanima, nego i pojedinim ljudima pri crkvi, smatrajući da nije umesno da jedna Vesna Vukelić Vendi svoje knjige promoviše na takvom mestu.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić, Facebook Printscreen

Ovim povodom oglasio se sveštenik, koji je ispred crkve Svetog Arhangela Gavrila govorio o spornom događaju.

Ona jeste vernik i dolazi često u crkvu. Priča za promociju je tačna, zaista je htela ovde da predstavi svoju knjigu, u parohijskom domu. Zbog negodovanja naroda, plakat je uklonjen. Ono što želim da naglasim jeste da ona nije dobila dozvolu od crkve, već je sama stavila plakat misleći da kao veliki vernik ima pravo da pravi promociju u parohijskom domu - kaže sveštenik.

Takođe, drugi sveštenik, otac Jovan objašnjava od koga je trebalo Vendi da dobije zvaničnu dozvolu za promociju koju je samoinicijativno oglasila na vratima crkve.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi kao sveštenici nemamo mogućnost da odobrimo ili ne odobrimo ove događaje, o tome treba da odluči starešina Ilija - kaže otac Jovan.

Autor: pink.rs